Închide

Uioreanu, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, sentința e definitivă

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 23, 2016 0 519

E final: fostul președinte al Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru fapte de corupție.
Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde a ajuns dosarul lui Uioreanu, care a contestat decizia luată de instanțele inferioare; ÎCCJ i-a respins însă apelul ca nefondat și a menținut sentința Curții de Apel Cluj din 5 mai.
uioreanu-iccjPedeapsa e una cu suspendare: doi ani Uioreanu va sta sub supraveghere, va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială și să muncească în folosul comunității 70 de zile – toate acestea, plus plata a 25.000 de lei cheltuieli judiciare.
Acesta nu e faimosul dosar în care Uioreanu e acuzat că ar fi luat mită, ci cel în care procurorii îl acuză că ar fi primit informații clasificate de la un subofițer al SRI Cluj iar în schimbul acestora ar fi ajutat subofițerul să se transfere la o altă structură informativă. E același dosar în care a fost condamnat și fostul subprefect Mihnea Iuoraș.

Procurorii care au instrumentat cazul spun că Anca Albu i-a permis lui Uioreanu să ajungă la informații al căror obiect erau acțiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane și care erau obținute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu. “Scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informații a fost obținerea transferului în cadrul Serviciului de Informații Externe, cu mijlocirea directă a președintelui Consiliului Județean Cluj”, arată procurorii, care subliniază că aceste acțiuni au fost săvârșite cu intenție, în mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei Silvia Bălaj și a subprefectului Iuoraș.

De menționat în acest context e și faptul că, potrivit procurorilor, Uioreanu îi amenința pe subordonații incomozi din cadrul Consiliului Județean cu atacuri de presă. “Fiecare are un trecut”, spunea el.

Citește și:

Încă un dosar penal pentru Uioreanu; e urmărit penal și fostul subprefect Iuoraș

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags