Închide

Încă un dosar penal pentru Uioreanu; e urmărit penal și fostul subprefect Iuoraș

ActualitateRecomandarea redacției by Actual de Cluj - iun. 06, 2014 0 304

Arestat preventiv pentru luare de mită, președintele Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu e urmărit penal într-un al doilea dosar, unde e acuzat de instigare la infracțiunea de folosire a informațiilor secrete  în scopul obținerii de foloase personale. În dosar e urmărit penal un fost subofițer al SRI Cluj.

Procurorii militari din cadrul DNA Cluj au început urmărirea penală față de un fost subofițer în cadrul SRI Cluj, Anca Albu, pe care o acuză de săvârșirea infracțiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată. În dosar, Uioreanu e acuzat de instigare al aceste infracțiuni, iar fostul subprefect Mihnea Iuoraș – acesta a demisionat săptămâna trecută – e acuzat și el de complicitate. Mama fostului subofițer, Silvia Bălaj, e și ea considerată complice la această infracțiune.

SAMSUNG

Procurorii spun că Anca Albu i-a permis lui Uioreanu să ajungă la informații al căror obiect erau acțiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane și care erau obținute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu. „Scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informații a fost obținerea transferului în cadrul Serviciului de Informații Externe, cu mijlocirea directă a președintelui Consiliului Județean Cluj”, arată procurorii militari din cadrul DNA Cluj. Aceștia susțin că aceste acțiuni au fost săvârșite cu intenție, în mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale Silvia Bălaj și a lui Iuoraș. Anca Albu e acum urmărită penal sub control judiciar și riscă arestul preventiv sau arestul la domiciliu.

Uioreanu se află în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce magistratul Sorina Siserman a acceptat propunerea procurorilor DNA, care l-au acuzat pe președintele Consiliului Județean de luare de mită în formă continuată, de la mai mulți oameni de afaceri, pentru a-i favoriza pe aceștia la contractele pe bani publici.

De menționat în acest context e și faptul că, potrivit procurorilor, Uioreanu îi amenința pe subordonații incomozi din cadrul Consiliului Județean cu atacuri de presă. „Fiecare are un trecut”, spunea el.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare