Închide

Uioreanu a fost eliberat din arestul la domiciliu

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 31, 2015 0 566

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost eliberat ieri din arestul la domiciliu. Decizia a fost luată de instanța Tribunalului Cluj – iar împreună cu Uioreanu au fost eliberați și cei doi oameni de afaceri arestați în aceeași cauză, Ioan Bene și Vasile Pogăcean.

Toți cei trei se aflau în arest la domiciliu, iar de ieri se află în libertate, sub control judiciar – ceea ce înseamnă că nu au voie să părăsească județul Cluj și că trebuie să se prezinte regulat la Poliție. Decizia instanței a fost însă atacată, astăzi, de procurorii DNA. Contestația acestora va fi judecată la Curtea de Apel.

Avocatul lui Uioreanu, Smaranda Bara, e mulțumit de decizia instanței: „e o decizie foarte bună, e normală după zece luni de arest – șase luni de arest preventiv și cinci de arest la domiciliu; criteriul proporționalității e îndeplinit, nu cred că se mai impunea măsura arestului”, a spus ea pentru actualdecluj.ro.

Amintim, Uioreanu, Bene și Pogăcean au fost arestați în urmă cu mai multe luni sub acuzația de corupție: procurorii DNA spun că Uioreanu cerea bani în schimbul contractelor cu primăriile din județ în cazul lui Pogăcean, respectiv în schimbul plăților pe care Consiliul Județean trebuia să le facă firmei lui Bene în cazul lucrărilor de la aeroportul din Cluj.

Citește aici toate știrile despre cazul Uioreanu

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare