Închide

„U”, vicecampioană națională la juniori: „Am câștigat o generație mare de jucători”

Sport by Actual de Cluj - mai 23, 2014 1 463

Universitatea Cluj a pierdut finala Campionatului Naţional sub 19 ani, 0-1, contra FC Viitorul Constanţa. Unicul gol al meciului a fost marcat din penalty, a anunțat site-ul oficial al clubului.

 uclujjjj

După 12 ani de la performanţa generaţiei lui Răzvan Cociş, Dorin Goga, George Florescu sau Tavi Abrudan, Universitatea Cluj a jucat o nouă finală a Campionatului Naţional de Juniori „A”. Împotriva Viitorului Constanţa, deţinătoarea trofeului, „studenții” au evoluat cu precauţie şi au conservat rezultatul până la pauză. În repriza a doua, echipa patronată de Gheorghe Hagi a ieşit mai periculos la atac, iar în minutul 75 a primit un penalty în urma unui duel între portarul Roland Niczuly şi constănţeanul Deac. Bogdan Vasile a marcat, iar clujenii mai aveau 15 minute să marcheze golul care ar fi dus meciul la penalty-uri. Iar soarta putea să le surâdă. Cosmin Popescu a izbit bara cu un şut de la 20 de metri, în ultimul minut de joc. Dobrogenii s-au apărat până la final, adjudecându-şi trofeul pentru al doilea an consecutiv.

Universitatea a obținut, astfel, medalia de argint. „U” s-a calificat în forţă în finala campionatului, după ce a câştigat turneul regulat, turneul zonal şi, mai ales, grupa semi-finală. În această ultimă competiţie, clujenii au reuşit două victorii (4-0 cu Ceahlăul şi 2-0 cu FC Braşov) şi un egal, 2-2 cu Dinamo, meci pe care l-au câştigat la penalty-uri, 4-3

Primul „11” vs. Viitorul: Niczuly – Molnar, Mutu, Crişan, Coc – Vescan, Cândea –Butean, Hâmpea, Boboc – Greu.

Au fost în lot: Ionuţ Tat –  Cosmin Popescu, Patrick Popescu, Cătălin Tarcea, Ionuţ Florea, Cătălin Crişan, Daniel Mic

Antrenor principal: Gheorghe Barbu

Antrenor cu portarii: Ionuţ Bal

Maseuri: Mircea Moldovan, Csaba Mott

Gheorghe Barbu, antrenor Juniori A

„Povestea noastră merge mai departe. Îi felicit pe aceşti copii minunaţi, sunt mândri de ei şi îi sfătuiesc pe toţi să le noteze numele încă de pe acum. Vor ajunge mari!”, a spus Gheorghe Barbu, antrenorul echipei noastre, la finalul partidei cu Viitorul. 

Un comentariu

Scrie un comentariu