Închide

„U”, gata să renunțe la o promovare. „Lucrul ăsta e cel mai important!” Ce măsură urgentă solicită Ioan Ovidiu Sabău pentru a face performanță

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 06, 2017 2 3155

Universitatea se pregătește de liga a III-a, însă Ioan Ovidiu Sabău trage un semnal de alarmă.

Managerul lui „U” susține că obiectivul principal al echipei nu e neapărat promovarea succesivă până în liga 1, ci cu totul altul.

„Pentru mine cel mai important e să avem o bază sportivă pentru că altfel nu avem nici un viitor. Toate eforturile trebuie să fie canalizate către acest centru sportiv care nouă ne lipsește. Acesta e obiectivul meu principal și sper ca într-un an de zile să-l îndeplinesc. Aș vrea ca toată lumea să înțeleagă asta. Pe mine mă interesează mai mult lucrul acesta decât să promovăm succesiv până în Liga 1. Cred că a sosit momentul ca acest club să aibă ceva al lui, o bază, cel puțin 4 terenuri de fotbal, tot ce înseamnă copii și juniori. Mi-aș dori să nu mai fim ai nimănui, să ne rugăm de fiecare dată de cineva să ne lase să ne antrenăm, să jucăm. Aș fi dispus să sacrific și promovarea din B în A, de exemplu, doar să știu că putem construi ceva solid”, a povestit Sabău pentru actualdecluj.ro.

Fostul internațional susține că primăria Cluj ar putea acorda o mână importantă de ajutor în acest demers. „Chiar dacă se investește mai puțin în echipă…aș prefera ca primăria să dea mai puțini bani la U Cluj, dar să investească în infrastructură. Este un lucru benefic pentru comunitate, până la urmă. Sacrificăm și anul de B, numai să fim sănătoși și pe principii solide. S-a mers tot cu heirupul ani de zile, pompieristic, dar nu mai merge. Am lucrat în Olanda, Italia, am vorbit cu colegi de-ai mei și fără un centru sportiv nu se poate face nimic. Că această bază va fi în Sălicea sau la Cluj, vom vedea. Dar asta e cel mai important acum. Repet, pe această construcție vom putea face noi bani, vom crește jucători care vor putea fi vânduți, vom crește jucători de valoare, mai ales că aria de selecție este fantastică. Apar aceste școli sportive care – cu tot respectul pentru ele- și nu vreau să fiu înțeles greșit, îi ajută pe copii, dar de la 14-15 ani le este foarte greu, pentru că acolo nu există echipă de seniori, nu mai au unde face pasul. Universitatea Cluj este altceva”, a mai spus Sabău.

Există un buget în acest moment la care vă raportați în privința acestei baze? Vă bazați pe o sumă în acest moment?

„Trebuie să căutăm, să ne decidem, va trebui luată o decizie repede. Că vom lua un credit, că va veni cineva, nu știu acum, dar e primordial să avem acest centru de pregătire. Să fim noi capabili să creștem jucători, să atragem investitori.”

2 comentarii

 1. ” cine-i prost de mic,cand e mare se joaca ”
  Mediocritatea si incompetenta fac casa buna la U.
  Dupa ce au tinut mult timp la secret planul academia si l-au spionat pe Hagi,
  au facut cunoscut cu surle si trambite ca viitorul lui U e undeva la Ciurila.
  Si-au inpartit posturile de directori si sefi peste academia fara locatie si fara
  academicieni. Dar oricum singurul realist de la U ramane tot Sabau. Recunoaste ca e mai
  bine sa ramana intr-o liga inferioara(in conditiile actuale) decat sa ajunga in prima liga si sa nu aiba
  nici locatie de antrenament si nici bani. Pacat de „academicienii” care stateau la panda sa apuce
  „un os de ros” gros si sa se laude cu functia de prodecan aidoma operetei lui Carl Zeller (Vanzatorul de pasari)

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare