Închide

„U” Cluj trăiește. Succes zdrobitor obținut la UTA Arad

Sport by Catalin Suciu - nov. 04, 2018 1 832

Scăpată de sub jugul fostului antrenor, Universitatea arată că vrea și poate să joace și fotbal.

Să atace, să paseze, să construiască și nu să distrugă, să dezbine și să aștepte o ciupeală pe contraatac. U s-a distrat cu UTA Arad, în deplasare. A evoluat dezinvolt, calm și a controlat tot meciul. Fără probleme, fără emoții. De când a preluat echipa Mircea Cojocaru, „U” a jucat în trei partide mai mult fotbal decât a făcut-o în tot campionatul. Nu puțini s-au grăbit să îl ia peste picior, atribuindu-i apelative precum „metodistul” , „analistul” sau „secundul”. Foarte bine, Cojocaru e toate cele de mai sus, dar are și ceva mai mult: plăcerea de a discuta cu fotbaliștii. De la dumnezei si sfinți coborâți înainte pe teren, noul antrenor oferă normalitate. Jucătorii îl iubesc și dacă ați văzut schimbarea din evoluția Universității, să știți că asta i se datorează.

Alexandru Coman, Gabi Giurgiu, Gavra și Marius Coman au marcat cu UTA, în cel mai convingător succes obținut de U în acest sezon.

Dincolo de rezultat, rămâne de apreciat hotărârea cu care evoluează echipa de trei meciuri încoace. U respiră sănătos.

Și ce bine că fotbalul se reîntoarce în fața publicului. Până recent a fost ascuns în spatele unor inginerii tactice lamentabile. S-a mers pe ideea: „Să dăm un gol și să nu luăm. Importante sunt punctele” și bla bla bla.

Noroc că s-a trezit conducerea, după lungi frământări și-a căzut de acord că e necesară o schimbare. Și bucurați-vă că Bratu, acest băiețaș teribil cu aere de mahala, a refuzat să vină aici, preferând firfireii pe care-i primește la Bacău. Și ce bine că un alt coach, zis și Claudiu Niculescu, n-a venit fiindcă a preferat să se închidă într-un dulap unde plânge și acum că l-a dat Dinamo afară.

Să mai aștepte și Lobonț, să-și vadă liniștit de viață la Roma și U Cluj va promova.

PS: Mai rămâne acum ca cei din conducere să transfere în iarnă măcar doi fundași centrali de valoare. Atunci Universitatea va fi cu adevărat puternică.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Un comentariu

  1. Chiar ca echipa e pe val. Arată în sfârsit ca stie ce vrea. Nu e nevoie de Lobonț. Băiat bun dar fără experiență. Să stea unde este. Aici la noi nu are de ce sa vină!Bravo băieți. Mai aducem 2 fundasi cebtrali si un mijlocaș bun pasator. Si ne batem cu toți!!!

Scrie un comentariu