Închide

„U” Cluj rămâne în viață. Marca va trece mâine la Primărie

SportTop News by Catalin Suciu - aug. 09, 2016 0 550

Comitetul Creditorilor de la FC Universitatea Cluj a hotărât astăzi încetarea contractului de folosinţă exclusivă a mărcii „U” Cluj, evitând astfel o procedură juridică ce ar fi putut pune în pericol înscrierea echipei în competiţii în sezonul 2016-2017, a anunțat site-ul numaiu.ro.

Practic, asta înseamnă că noua societate sub care va funcționa Universitatea Cluj, va fi eligibilă, iar noua echipă „U” Cluj, cea sprijinită de autorități și Universitățile clujene, va putea fi înscrisă în liga a IV-a. Termenul limită este 17 august, iar campionatul va începe pe 3 septembrie.

Reamintim, Primăria a înființat o asociație care sprijină revitalizarea Universității Cluj. Echipa care a retrogradat în liga a treia sezonul trecut nu s-a înscris în nici o competiție, iar locul său va fi luat de o nouă formație. (DETALII)

Noul club va fi, practic, continuatorul actualei echipe întrucât sigla și palmaresul aparțin Primăriei. Potrivit șefului Asociației Județene de Fotbal Cluj, Vasile Marc, echipa susținută de primărie a făcut și primele demersuri pentru a se înscrie în campionat. “În acest moment se fac toate formalitățile legale pentru participarea Universității, mă refer la echipa nouă, care e sprijinită de Primărie. Din partea cealaltă nu știm nimic, nu s-a luat legătura cu noi, ei nu s-au înscris nicăieri. Probabil vor intra în faliment, nu știu. Dar e cert că echipa sprijinită de autorități și universități va juca în liga a IV-a. Campionatul va începe în prima sâmbătă din luna septembrie, adică pe 3 septembrie”, a explicat pentru actualdecluj.ro președintele AJF.

Universitatea va intra totodată sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, care va fi manager general. Deocamdată nu se cunoaște numele antrenorului principal. În staff-ul lui Sabău va fi cooptat, cel mai sigur, Mircea Cojocaru, fost secund al „Moțului” în perioada în care acesta antrena.

”E un proiect nou, sănătos, echilibrat, proiect demarat deja. Ne vom înscrie în Liga a IV-a, nu contează, ne vom încrie unde ni se va permite, dar e foarte important ca această echipă, acest brand U, să existe, să aibă continuitate. E ceva nou, e un nou început. E foarte mult de muncă, dar se va face o treabă minunată”, a spus Ioan Ovidiu Sabău pentru actualdecluj.ro. (DETALII)

CITIȚI ȘI: INTERVIU Destinul lui Sabău

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.