Închide

U Cluj poate ajunge azi în play-off-ul Ligii a II-a

Sport by Actual de Cluj - feb. 28, 2022 0 155

FC Universitatea Cluj și Concordia Chiajna vor trage cortina luni, de la ora 20:00, peste prima etapă a ligii secunde din 2022, într-un duel cu miză mare, întrucât echipa care se va impune pe Cluj Arena va obține calificarea matematică în play-off-ul pentru promovare, anunță site-ul oficial al clubului.

„Studenții” vin după cinci săptămâni în care au pregătit finalul sezonului regulat atât pe plan local, dar și în Antalya.

În cele șase meciuri de verificare, ”U” a obținut trei victorii (4-1 cu Sănătatea Cluj, 4-2 cu Minaur Baia Mare, 5-1 cu Metalurgistul Cugir) și a înregistrat o remiză (1-1 cu FC Nasaf) și două înfrângeri (0-6 cu Korona Kielce, 2-3 cu FC Fredericia).

Cu un lot întărit doar cu jucători de la Liga 1, Erik Lincar speră să obțină calificarea în play-off cât mai repede, pentru ca ulterior să readucă echipa pe una dintre primele două locuri, poziții ce asigură promovarea directă în prima ligă.

Adversarul de luni se află la un punct în spatele Universității în clasament. Iarna a adus 11 jucători noi în lotul antrenat de Claudiu Niculescu, ilfovenii având parte de o perioadă de pregătire cu opt meciuri amicale. Au bifat șase victorii (7-1 cu Flacăra Moreni, 1-0 cu FK Decic Tuzi, 2-0 cu  FC Tomsk, 1-0 cu FK Indija, 3-2 cu FK Kolos Kovalinlka (U19), 1-0 cu CSA Steaua) o înfrângere (1-2 cu FC Forte Teganrog) și o remiză (2-2 cu Oțelul Galați).

Prima confruntare dintre ”U” și Concordia Chiajna a avut loc pe 11 septembrie 2011, cele două echipe remizând 1-1 la Mediaș. Pentru ”U” marca Claudiu Niculescu, actualul antrenor al adversarilor de luni.

Până în prezent, cele două echipe s-au întâlnit de zece ori. „Șepcile roșii” au avut câștig de cauză de patru ori. În celelalte dueluri directe au mai fost patru rezultate de egalitate și o victorie a Concordiei. Sezonul trecut, ”U” și Concordia Chiajna se întâlneau pe Cluj Arena pe 16 octombrie. Ilfovenii au deschis scorul prin Lullaku, în timp ce ”U” a egalat prin Denis Mâneran.

Erik Lincar a prefațat jocul de luni în cadrul unei conferințe de presă: „Jucăm luni, de la ora 20:00, în prima etapă împotriva echipei Concordia Chiajna, o echipă solidă, o echipă la același nivel ca și noi din punct de vedere fizic. Au adus și ei 11 jucători. Cred eu că în echipa de start luni seara vor apărea minim patru jucători, cinci noi. Acum și eu stau să mă gândesc că și noi am făcut opt transferuri și să văd ce vom alege, să fim mai omogeni sau să mergem pe o formulă mai nouă. Ar fi foarte bine ca starea terenului să fie bună, să nu fie moale, să putem să avem posesie. Știe toată lumea foarte bine că cei din Chiajna, cu antrenorul Claudiu Niculescu, preferă tot timpul să joace mult pe contraatac și trebuie să ne așteptăm la aceste situații.

Sper eu să avem și un număr important de suporteri în tribune. Cu siguranță, jucând acasă ne dorim cele trei puncte ca să intrăm și matematic în play-off.

Chiajna are slăbiciunile ei, sper să profităm de ele. E adevărat că ia foarte greu gol, dar sper să fim foarte inspirați luni seară și să reușim să marcăm gol sau goluri. Ambele echipe au executanți și finalizatori ai fazelor fixe care pot decide situațiile importante”, a declarat antrenorul Universității.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu