Închide

„U” Cluj, înfrângere lamentabilă cu Pâncota

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 23, 2016 2 573

Universitatea a pierdut pe teren propriu cu Șoimii Pâncota, scor 1-2, după un meci anost,  piperat, pe alocuri, cu multe execuții caraghioase.

U pare un pacient în stare terminală, aflat într-o agonie continuă. A scăpat, aparent, de faliment, dar pare un club al nimănui. Atmosfera din tribune, pe măsură: 400-500 de spectatori și câteva glumițe care nu pot fi, însă, reproduse, din motive obiective.  Jocul fără cusur. Mingi bubuite dintr-un teren în altul,ca la volei. Faulturi, oboseală de la soare și  răbdare pusă la grea încercare pentru privitori. Issa a schimbat- aproape involuntar- tabela de marcaj după o eroare mare în defensiva clujenilor, chiar înainte de pauză.

Universitatea a mai bubuit câteva mingi fără o țintă precisă, însă, contrar oricăror așteptări, a izbutit să și egaleze în partea secundă prin Vojtus, după o fază care a amintit cât de cât de fotbal. Slovacul a scăpat singur spre poartă după o serie de pase la firul ierbii – o raritate- și l-a învins pe portarul Irimia, un adevărat veteran la cei 42 de ani.
Reușita studenților a întărit oarecum iluzia că U ar putea câștiga, dar pe final formidabila echipă Șoimii Pâncota a luat toate punctele. Crișan, această imitație nereușită a lui Dorin Goian, fostul internațional român, a jonglat cu mingea pe cap în propriul careu (duble pe cap), pentru ca apoi să-i paseze impecabil lui Pirtea, care n-a ratat din doi metri (minutul 82).  Bravo, copii ai Clujului. Așadar, o nouă sâmbătă perfectă pe Cluj Arena unde, echipa din Pâncota, venită, probabil în city-break,  a reușit , printre multe selfeiuri cu stadionul, să ia și trei puncte Universității.

2 comentarii

  1. „U” este o echipă scăpată doar teoretic de la faliment, până la noua întrevedere cu botoșănenii, căci italienii s-au risipit prin „cizma” lor și n-au lăsat în urmă decât o perdea de fum cu care deja ne-am obișnuit și nici măcar nu mai tușim cu înțeles. Partidele „studenților” nu mai au nici un rost, juicătorii știu asta, n-ar mai trebui să se râcâie pe fundul sacului după firfirei pentru deplasări, arbitri, și „pâinea cea de toate zilele”, căci cozonacii de Paști s-au ars de multișor. Și atitudinea din teren a fotbaliștilor universitari denotă spasmele prin care trece clubul și este corect să se purceadă la dezafiliere și la crearea acelei „noi” echipe, care, conform edilului suprem al municipiului, ar fi a universităților și Primăriei. Credem cu jumătate de gură în spusele domnului Boc, dar altă variantă nici nu mai există, după „foamea” din bucătăria clubului. Clujenii cred în revenirea echipei, începând din liga a patra, sau, caz fericit, a treia, dacă se va găsi o portiță de acces acolo, exemplul timișorenilor poate fi un ascendant moral pentru viitorii doi – trei ani de eventualele reveniri successive până la Liga I în acel an aniversar, 2019. Nu mai vrem să asistăm la parodii, gen Pâncota, să se pună punct și să se înceapă de la capăt. Cu literă mare !

  2. Cum mai,astia multi ca frunza si iarba,au fost 400-500 la meciul de CHAMPIONS LEAGUE cu PANCOTA HAWKS? Nu se poate asa ceva,este greseala de tipar,au fost 4000000000-500000000,s-a rupt KOLOSZVAR ARENA cu ei!! Sau au fost la miting in centru si nu le-a zis nimeni ca „mama te iubesc,dar nu ca pe u” are meci de calificare in finala CHAMPIONS LEAGUE!! Grav,echipa-stindard-fanion-unicat-pur romaneasca-simbolul inimilor-fesurile rosii sa ajunga in halul asta!!

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.