Închide

U Cluj, în Liga 1 după 7 ani!

SportTop News by Actual de Cluj - mai 29, 2022 1 438

Universitatea Cluj a promovat în liga 1 după 7 ani după o dublă manșă cu Dinamo, câștigată de clujeni cu 3-1 la general, după 2-0 la Cluj și 1-1 la București.

Clujenii au reușit minunea, atunci când nimeni nu mai credea. Formația clujeană a învins-o pe Dinamo în două partide și e din nou în prima ligă. La București, trupa lui Lincar a știut ce are de făcut. S-a apărat tot meciul,  nu s-a complicat și a făcut tot ce a putut pentru a-și menține avantajul de două goluri de la Cluj.

Tescan a marcat un eurogol la București. A ridicat privirea din pământ, a sesizat obiceiul portarului Eșanu de a sta în față și a tras la poartă senzațional, de la peste 25 de metri. 1-0!  Dinamo a revenit imediat, iar Morar, fotbalistul consacrat la Universitatea a făcut 1-1, din fața porții. Dinamo a presat constant, dar n-a reușit mai nimic.

A presat, a atacat, dar Universitatea a rezistat eroic. Lincar și-a câștigat dreptul deplin de a continua pe bancă. A sacrificat tot și i-a ieșit, în sfârșit. U Cluj e în Liga 1 după 7 ani! Dinamo e la prima retrogradare din istorie.

Dinamo – U Cluj 1-1

Au marcat: Morar (19) / Tescan (17)

Dinamo: Eșanu – G. Crețu, Carp, Aloe, A. Radu – Torje, Pierret, Grădinaru – Morar, Irobiso, C. Matei
Rezerve: Cristiano, G. Moura, Jovanovic, Al. Răuță, St. Filip, J. Rodriguez, Bordușanu, A. Bani, Ivanovski
Antrenor: Dusan Uhrin

U Cluj: Gorcea – R. Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, M. Dobrescu – R. Pires, I. Filip, Remacle – Ribeiro, Boiciuc, Tescan
Rezerve: A. Păun – Alarcon, Vomir, Balgiu, Haită, Pîrvulescu, Gugu, V. Alexandru, Hofman
Antrenor: Erik Lincar

 

 

 

Un comentariu

  1. Dacă în urmă cu aproape 50 de ani în anul 1973, Universitatea Cluj, a făcut pe Dinamo București campioană contra Craiovei după ce a luat bătaie cu 5-0, exact cât îi trebuia lui Dinamo București pentru a cuceri titlul la golaveraj, acum aceeași echip Universitatea Cluj este cea care o îngroapă pe Dinamo București, trimițând-o în eșanul secund, ca o ironie a sorții. Fără alte comentarii în rest

Scrie un comentariu