Închide

„U” Cluj în 2019: Negocieri cu mai mulți jucători. Se întoarce unul dintre cei mai talentați tineri crescuți de Universitatea

Sport by Catalin Suciu - ian. 04, 2019 0 1369

Universitatea Cluj va face câteva transferuri până la reluarea pregătirii. Conducerea are o listă mai lungă de achiziții, iar acum negociază cu mai mulți jucători.

Primul pe listă este Mircea Axente, atacantul intrat în dizgrație la Dinamo. Mircea Rednic vrea să scape de el, jucătorul își dorește, la rândul său să plece, iar acum se așteaptă oficializarea despărțirii. Axente (31 de ani) este atacantul cu care Universitatea vrea să ajungă în Liga 1. Vârful a fost deja ofertat, dar așteaptă să-și rezolve situația contractuală cu Dinamo. Acesta n-a refuzat-o pe Universitatea, însă are propuneri și din Liga 1.

Tot în ofensivă Universitatea îl vrea pe Alexandru Pop, de la Viitorul. E bine de menționat că Alexandru Pop a fost crescut de Universitatea și-a plecat liber la Viitorul, după intrarea clubului în faliment. A fost considerat un „fenomen” alături de Olimpiu Moruțan.

NumaiU.ro scrie că Alex Pop s-a născut în Argentina sub numele de Pop Alejandro Michael Constantino. Are dublă cetăţenie, argentiniană şi română. S-a mutat în România la vârsta de trei ani și a devenit Alex Pop. A început fotbalul la şcoala Ivansuc, a trecut la CFR şi din 2011, de la vârsta de 11 ani, la Universitatea. A fost ales căpitanul echipei după o jumătate de an de când a îmbrăcat tricoul alb-negru. Echipa de Under 17 a avut în el un om de gol veritabil în primul an de Liga Elitelor, iar evoluţiile l-au trimis la echipa mare, unde i-a impresionat pe toţi antrenorii. Încântător în preajma careului, surprinzător în faţa porţii. Nu s-a plâns niciodată că e obosit din cauza fotbalului, îl iubeşte prea mult, menționează sursa citată.

În vara lui 2016, Alex Pop plecat de la Universitatea și a semnat cu Viitorul lui Hagi. Anterior susținuse și un stagiu de pregătire la AS Roma, unde ar fi impresionat. Acesta a ales să rămână în România, dar a jucat mai mult la echipa a doua a Viitorului. La 18 ani, acesta se întoarce la Universitatea Cluj.

foto: gsp.ro

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare