Închide

U Cluj îi răspunde tăios Craiovei: Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare

SportTop News by Actual de Cluj - ian. 22, 2023 0 265

După ce CS Universitatea Craiova a acuzat că antrenorul Eugen Neagoe este împiedicat de Emil Boc să stea pe bancă, prin avocații acestuia, U Cluj a transmis un comunicat oficial în care răspunde.

„FC Universitatea Cluj respinge tentativa Universității Craiova de politizare a cazului antrenorului Eugen Neagoe, de fapt doar o jalnică perdea de fum aruncată în ochii suporterilor craioveni pentru a le ascunde adevărul.

Clubul din Craiova încearcă, în același timp, să pună presiune pe comisiile Federației Române de Fotbal care judecă dosarul lui Eugen Neagoe.

Adevărul este că primarul Emil Boc nu are nicio legătură cu situația în care se află acum Eugen Neagoe, iar avocații care reprezintă FC Universitatea Cluj în acest caz nu sunt angajați de primar sau de Primărie, ci colaborează de mai bine de trei ani cu clubul nostru.

Adevărul este că Eugen Neagoe știa, încă de la prima întâlnire cu conducerea clubului nostru după ce și-a anunțat intenția de a “părăsi corabia”, că nu i se va permite rezilierea pe cale amiabilă a contractului de antrenor principal și că rezilierea unilaterală la care a apelat va trece, obligatoriu, prin comisiile Federației Române de Fotbal.

Adevărul, pe care suporterii craioveni merită să îl știe, este că Eugen Neagoe va putea semna un contract de antrenor principal doar în momentul în care comisiile vor emite o decizie definitivă.

Adevărul este că, dincolo de desconsiderarea contractului semnat cu FC Universitatea Cluj, Eugen Neagoe și-a încălcat cuvântul dat conducerii clubului nostru, suporterilor și orașului. Acum doar suferă consecințele acestui gest.

Adevărul este că, înainte să primească oferta de a antrena FC Universitatea Cluj, Eugen Neagoe nu mai stătuse pe banca unei echipe din 8 mai 2021.

Adevărul este că, prin abandonarea proiectului pe care și l-a asumat la Cluj, Eugen Neagoe a pus FC Universitatea Cluj într-o situație ingrată cu doar câteva zile înainte de reunirea lotului.

Adevărul este că Eugen Neagoe a părăsit echipa la doar câteva zile după ce generase el însuși o situație complicată la nivelul echipei, anunțând o serie de fotbaliști că nu mai fac parte din planurile sale pentru 2023.

Se spune că “tot răul e spre bine”. Avem speranța că așa vor sta lucrurile și în acest caz.

P.S. De asemenea, sperăm că insinuarea cu iz de amenințare a clubului din Craiova, care avansează ideea că ar putea să obțină rezultate defavorabile cu FC Botoșani și AFC Hermannstadt, influențând astfel artificial lupta din partea inferioară a clasamentului, este doar o gravă eroare de comunicare (și nu altceva), care poate, însă, afecta imaginea și integritatea competiției.

P.S. 2 Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare și despre fotbal finanțat, ca sursă inițială, din bani ai Statului Român”.

La finalul anului trecut, Eugen Neagoe, aflat sub contract cu U Cluj, a denunțat unilateral angajamentul, după ce a fost ofertat de CSU Craiova, dar Universitatea s-a adresat comisiilor federației Române de Fotbal.

„Ne-am trezit pe 23 decembrie, cu câteva zile înainte de reunirea lotului, că domnul Neagoe vrea să plece. Ne-a pus pe toți în încurcătură, mai ales că făcuse programul de pregătire, îi anunțase mai mulți jucători că nu va conta pe ei, iar noi i-am dat mână liberă. Nu poți să faci așa ceva”, au spus oficialii clujenilor.

Litigiul se judecă la comisiile federative, dar durează. În tot acest timp, Eugen Neagoe nu poate antrena oficial Craiova. De altfel, aseară, fara el pe bancă, CSU a fost învinsă la Botoșani cu 1-0.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu