Închide

„U” Cluj, eliminată din Cupa României după un meci ciudat. Rezultatul contestat la comisii?

Sport by Catalin Suciu - nov. 01, 2018 1 505

Universitatea Cluj a pierdut cu Astra Giurgiu în optimile Cupei României, deși a condus cu 3-0 după 8 minute de joc. Prelungirile au fost ale oaspeților, care s-au calificat în faza următoare.

„U” Cluj a avut cel mai bun început de partidă din ultimii ani. Tavi Abrudan a deschis scorul după două minute din meci, iar apoi Taub a reușit o dublă până în minutul 8. Fulminant! Fanii, în picioare, nu putea spera la un meci mai mare.
Arbitrul a întros apoi, ușor-ușor, partida. A dat un penalty inexistent după ce o minge l-a lovit pe Abrudan în șold (14), Lullaku n-a greșit, iar Astra a reintrat în partidă. Cordoș a înscris în propria poartă, iar oaspeții s-au apropiat la un singur gol la intrarea la cabine.

Universitatea mai putea marca, dar Gavra, Goga sau Coman au irosit ocazii importante. Astra a punctat din nou. Llullaku a restabilit egalitatea. Pe final, Abrudan a fost eliminat, iar în prelungiri, Universitatea n-a mai putut ține ritmul, autogolul lui Sepsi consfințind calificarea Astrei.

Faze ciudate cu Laszlo Sepsi

Fundașul Universtiății a înscris mai întâi în proprie poartă, iar apoi a intrat din spate, să-l faulteze pe Lullaku în propriul careu, dar nu l-a ajuns, Universitatea scăpând de un nou penalty. (VIDEO) și de o eliminare.

Regulament neclar

Gheorghe Mulţescu i-a introdus pe Valentin Gheorghe şi pe Laurenţiu Buş în minutul 64, respectiv 76, iar ultimele două modificări le-a făcut în prelungiri. În minutul 118 a intrat Erico da Silva, iar în minutul 120 a fost aruncat în teren şi Koukou.

Articolul 30 din ROAF a fost schimbat în acestă vară, scrie prosport.ro. Până la startul acestui sezon situaţia privind a patra schimbare era destul de clară: „În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.”

Acum, FRF a scurtat paragraful privind a patra schimbare, lucru care nelămureşte cluburile: „În faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.”

UNIVERSITATEA CLUJ – ASTRA 3-4 după prelungiri (3-3 după 90 de minute, 0-1 în prelungiri)
Octavian Abrudan 2′, Carol Taub 5′, 8′ / Azdren Llullaku 14′, 76′, Andrei Cordoş 24′ – autogol, Laszlo Sepsi 99′ – autogol

Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Andr. Cordoş, Sepsi – Gab. Giurgiu, G. Florescu (cpt.)(D. Dumitrescu 36′) – Gavra (Oct. Ursu 63′), Goga (Hordouan 98′), Taub – M. Coman (Berci 78′)
Rezerve neutilizate: Albuţ – Cr. Ene, Haţiegan
Antrenor: Mircea Cojocaru
Eliminat: Octavian Abrudan 88′ (cumul de cartonaşe galbene)

D. Lazar – Butean (Val. Gheorghe 64′), Bejan, Cestor, Radunovic – Begue (Erico Da Silva 118′), Biceanu, N. Roşu, Llullaku – Alibec (cpt.)(Koukou 120′), Zoua (Laur. Buş 76′)
Rezerve neutilizate: Oliveira – Trusescu, Bahamboula
Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); Asistenţi: Ferencz Tunyogi şi Gabriel Bârjac (ambii din Zalău).

foto: fcuniversitateacluj/facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare