Închide

U BT pierde la limită meciul cu Dinamo

Sport by Actual de Cluj - oct. 03, 2015 1 346

U BT e învinsă în această seară la limită de oaspeții de la Dinamo București, 79-78, după o cursă în care clujenii au fost pe punctul de a învinge.
Primul set s-a încheiat ca întreg meciul: la un singur scor avantaj pentru oaspeți, 21-20, pentru ca la „pauza mare” diferența să crească la cinci puncte – 37-42, și la fel și sfertul 3 – opt puncte avantaj pentru Dinamo, 57-65. Scor final – 79-78 pentru Dinamo și puțin a lipsit ca meciul să fie adjudecat de U BT.

Acesta e primul meci pe teren propriu pentru clujeni, din sezonul nou al Ligii Naționale. ” Sportivii noștri au început bine meciul, însă după câteva minute tirul de la mare distanță al bucureștenilor a turnat plumb în ghetele noastre”, explică oficialii clubului după meci. „Forcing-ul de final ne-a adus în situația de a câștiga meciul în ultimele secunde, însă Dykes a fost imprecis de la distanță și înregistrăm, astfel, un prim eșec în campionat”.


 

U-Banca Transilvania – Dinamo București 78-79 (20-21, 17-21, 20-23, 21-14)

U-Banca Transilvania: Adamovic 19 (4 rec., 7 p.d., 3 int.), Zigeranovic 15 (6 rec., 1 p.d.), Dykes 12 (7 rec., 1 int.), Kalnichenko 12 (5 rec.), Hargrove 10 (3 rec., 1 p.d.), Pasalic 6 (1 rec., 3 p.d., 1 int.), Baciu 4 (4 rec., 1 capac).
Dinamo București: Babkauskas 19, Dahlman 13, Sutalo 12, marinov 11, Sulovic 10, Vucic 8, Tal 3, Orbeanu 3.


„Practic, două sferturi și jumătate nu ne-am apărat într-un ritm prea alert, Dinamo este o echipă foarte incomodă pentru că nu au niciun pivot clasic și nu am putut ajusta suficient de bine la viteza lor de joc”, explică acum tehnicianul clujenilor, Marcel Țenter, pe site-ul oficial. „Până la urmă, pe final ne-am revenit, am avut posibilitatea să egalăm, însă ultimele secunde mi le asum, pentru că a fost greșeala mea, trebuia să facem fault mai repede, pentru a avea posibilitatea unui atac normal, măcar 5-6-7 sau 8 secunde în terenul advers… Din păcate, începem cu stângul acest campionat, nu ne permitem pași greșiți și acest meci nu era deloc programat în acest fel… Îmi pare rău pentru fani, care ne-au încurajat foarte mult în acest meci, sper să ne revenim și să jucăm ceea ce trebuie. Ghinionul și norocul de cele mai multe ori ți-l faci singur, nu are importanță, trebuia să îi oprim. Ne-au dat 79 de puncte la noi acasă, înseamnă că nu ne-am făcut bine treaba. Ar trebui să ne motiveze pe toți această înfrângere, este un moment greu, neprevăzut, dar care a apărut și trebuie să-l gestionăm ca atare, avem o săptămână să ne revenim și să arătăm că nu suntem o echipă oarecare”.

 

Să mai spunem că acesta e primul meci în care U BT evoluează cu acest nume: conducerea clubului a anunțat noul nume chiar ieri.  „Vin din al doilea oraș din Turcia, Izmir, iar echipa de acolo anul trecut a fost campioană în Turcia, a câștigat Cupa Turciei. Prima dată când am fost la un meci de baschet în Cluj a fost acum trei ani și am simțit adevăratul spirit al clujenilor. Cu toate glumele despre Ardeal și despre clujeni, acolo, pe teren, nu a fost nimeni încet, se juca în viteză mare, oamenii erau încântați și cred că acest spirit trebuie cultivat. Acum trebuie să jucăm cu 7.000 de spectatori în sală! Noi, Banca Transilvania, vom oferi tot sprijinul necesar echipei tehnice și sper ca la finalul sezonului să sărbătorim succesele echipei”, a spus vineri, într-o conferință de presă, directorul Băncii Transilvania, Omer Tetik.

Un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare