Închide

U-BT, o nouă victorie în Liga Campionilor. A depășit cea mai puternică echipă a Belgiei

Sport by Actual de Cluj - feb. 08, 2022 0 97

U-Banca Transilvania a depășit-o aseară pe Filou Oostende, în cel de-al doilea meci din cadrul grupei K. La final, după o partidă cu o atmosferă incendiară, trupa lui Mihai Silvășan s-a impus 86-75, transmite site-ul oficial al clubului.

Brandon Brown este unul dintre cei mai buni aruncători de trei puncte din Champions League și a demonstrat acest lucru în debutul încleștării. Americanul a deschis scorul cu o triplă, însă startul întâlnirii a fost unul echilibrat. Belgienii ne-au condus la patru lungimi, dar U-Banca Transilvania a reușit să încheie în avantaj sfertul întâi. Actul secund s-a desfășurat tot sub semnul echilibrului, astfel că tabela indica egalitate la pauză, 37-37.

Împinsă de public, campioana României a avut mai multă energie în repriza a doua. Slam-dunk-ul lui Elijah Stewart, 55-49. Booth și Randolph au pus probleme defensivei noastre, astfel că disputa a continuat într-o notă strânsă. Deși a jucat cu patru greșeli personale, Stewart a fost providențial pe final. Slam dunk-ul americanului ne-a distanțat la 79-66, iar clujenii nu au cedat până la final.

Brandon Brown, jucător U-Banca Transilvania:

„Am vrut să ne impunem ritmul, să fim să fim agresivi în defensivă și să ne protejăm avantajul terenului propriu. Cred că am controlat meciul pe ambele faze,  dar am făcut unele greșeli, pe care le-am corectat. La pauză a fost egalitate, apoi am fost mai buni. Sunt mândru de grupul nostru! Am vrut să îi atacăm primii, să fim mai buni și am reușit. Cred că a fost un meci intens, cu multe suișuri și coborâșuri. Am avut încredere în tactica stabilită de antrenori și am fost optimiști. Am fost agresivi și ne-a ieșit. Fanii au fost minunați și ne-au ajutat mult.”

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania:

„A fost un meci dificil, știam că va fi așa. Știam că trebuie să fim consistenți tot meciul. Nu ne așteptam ca meciul să fie câștigat de la început. Diferența s-a făcut la final. Ei au jucat bine în prima repriză. Ulterior, am fost mai agresivi și am avut o defensivă bună. Pe contra-atac am izbutit faze frumoase, care i-au ridicat în picioare pe fani. Ei ne-au dat energia necesară pentru a câștiga meciul. Este doar a doua victorie în grupă, ne bucurăm, dar nu am obținut încă nimic. Nu am cucerit niciun trofeu. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să continuăm să muncim.”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare