Închide

U-BT, duel cu cea mai puternică echipă din Belgia

Sport by Actual de Cluj - feb. 07, 2022 0 219

U-Banca Transilvania o întâlnește azi (7 februarie) pe Filou Oostende, în cel de-al doilea meci din cadrul fazei Top 16 din Basketball Champions League. Meciul se va desfășura la BTarena cu începere de la ora 19:30 și va fi transmis în direct pe Look Sport.

Filou Oostende este un club fondat în anul 1970. Echipa reprezintă orașul port Ostend și își desfășoară partidele de pe teren propriu în Versluys Dôme, o arena cu o capacitate de 5.000 de locuri. Președinte este Johan Verborgh, lotul de jucători fiind condus de antrenorul croat cu cetățenie belgiană Dario Gjergja, transmite site-ul oficial al clujenilor.

De-a lungul timpului,  adversarii au avut mai multe nume, printre care amintim Sunair, Orange, Telindus, Base și Telenet. Din 2018 echipa se numește Filou Oostende. Galben-roșii au cucerit primul titlu în 1980, iar până în prezent au câștigat campionatul Belgiei de 22 de ori. De asemenea, Oostende are la activ 10 titluri de campioană consecutive. Totodată, clubul a cucerit 20 de Cupe ale Belgiei și alte 11 SuperCupe.

În actualul sezon, Oostende a înregistrat 15 succese din tot atâtea posibile în BNXT League, care unește formații din Belgia și Olanda. În Champions League, belgienii au fost în grupă cu Tofas Bursa (Turcia), SIG Strasbourg (Franța) și Kalev/Cramo (Estonia). Baschetbaliștii lui Gjergja au înregistrat trei victorii și trei înfrângeri, așa că s-au clasat pe locul trei și au disputat o serie de Play-In. Mai departe, Oostende a depășit-o pe Igokea Aleksandrovac din Bosnia și Herțegovina.

Din punct de vedere statistic, cel mai important jucător al belgienilor în Basketball Champions League este americanul Levi Randolph, care are medii de 16.8 puncte, 3.7 recuperări și 2.1 pase decisive. Un alt jucător periculos este Phil Booth, dublu campion NCAA. În lot mai sunt baschetbaliști din Serbia, Finlanda, Olanda sau Ghana. Totodată, Pierre-Antoine Gillet este un component de bază al naționalei Belgiei.

În grupa K, Filou Oostende a suferit un eșec în fața celor de la Unicaja Malaga, 75-59.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu