Închide

U BT învinge SCM U Craiova. Silvășan: ”O victorie meritată, cred eu că apărarea din sfertul al treilea a făcut diferența”

Sport by Actual de Cluj - dec. 16, 2017 0 458

U BT a învins aseară SCM U Craiova într-un meci contând pentru etapa a noua a Ligii Naționale, 94-105.

Meciul a fost dominat în mare parte de clujeni, care însă au căzut în ultimul sfert, în care gazdele au reușit un run de 18-4. ”O victorie meritată, cred eu că apărarea din sfertul al treilea a făcut diferența”, a spus după meci antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan. Craiova e o echipă care marchează extraordinar de bine, au multe puncte meci de meci, din păcate nu am reușit să îi ținem sub media lor, au jucători foarte talentați și ne-am dorit mult să îi ținem sub această medie, însă nu am reușit. Am reușit, însă, să înscriem mai mult decât ei și am câștigat. A apărut, din nou, acea relaxare, acele momente de neatenție în care o echipă cu așa jucători talentați precum ai Craiovei te taxează și, de la 24 de puncte, în trei-patru minute au revenit sub 10. Nu a fost în regulă acel moment, însă ne-am ținut tare și am învins, per total țin să îi felicit pe băieți. Mergem mai departe, avem un meci dificil marți, în cupele europene”.

Clujenii au programat marți meciul împotriva Donar Groningen, în grupa L a FIBA Europe Cup, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cronica meciului e pe u-bt.ro:

Meciul a început cu un bun nivel de combativitate arătat de sportivii noștri, iar precizia de la distanță a lui Kromah, în două rânduri și Kuti o dată au făcut ca în doar trei minute diferența de pe tabelă să fie de trei posesii.

Însă Martinic și Siriscevic și-au revenit rapid și au readus echipa Craiovei în avantaj la mijlocul perioadei (14-13, min. 5).

Până la pauză, a fost festival de aruncări de trei puncte, cu Samuels și Martinic protagoniști de partea gazdelor și Kuti Nandor de cealaltă parte, astfel că nimeni nu s-a mirat când în doar zece minute cele două echipe aveau deja zestre de aproape 60 de puncte, scor 31-28.

La pauza, intensitatea a fost cerința principală a lui Mihai Silvășan, iar aceasta a venit, însă cu păcatele ei – faulturile – la un loc. Calnicenco a acumulat în doar două minute de joc trei greșeli personale, iar în primele trei minute ambele echipe erau în penalizare.

Craiova a condus pe tabelă în primele minute, însă băieții noștri au reușit egalarea la jumătatea secvenței secunde (40-40), prilej pentru banca tehnică a gazdelor să ceară timp de odihnă.

U-Banca Transilvania a continuat să combine frumos în ofensivă și să preseze agresiv adversarul în apărare, iar în urma a două aruncări de la distanță reușite de Gray și Kromah s-a desprins la 40-45. Creativitatea lui Martinic și combativitatea lui Siriscevic și Samuels au ținut Craiova aproape.

Mihai Silvășan a cerut, la rândul său, timp de odihnă, însă până la pauză diferența s-a păstrat, scor 50-55.

Cele două echipe erau despărțite în statistici mai ales la capitolul procentajelor aruncărilor de la distanță: 2/9 pentru Craiova, 6/12 pentru U-Banca Transilvania. De asemenea, energia arătată de sportivii noștri s-a regăsit în cele trei recuperări ofensive în plus. Un avantaj important se evidenția la pauză și la capitolul paselor decisive, raportul fiind de 12-7 în favoarea echipei noastre.

În fine, echipa noastră a fost superioară la punctele obținute din turnovers, cu 15-8, dar și la punctele pe contraatac, 11-6.

La revenirea de la cabine, Sakic a pus cinci puncte rapid pe tabelă, Drungilas a mai adăugat două și diferența de pe tabelă se exprima deja în două cifre (52-63, min. 22). Apărarea agresivă, cu capcane și presiune pe coordonatorul de joc au mai produs contraatacuri, fructificate cu succes de baschetbaliștii noștri, astfel că, la 54-73 (min. 26), craiovenii au cerut timp de odihnă. Chiar dacă Watson și Torok au nimerit ținta de la distanță, la fel au făcut și Martinic, Siriscevic și Samuels, astfel că gazdele aveau șansa să revină în joc.

În debutul ultimei secvențe, pe fondul unor greșeli consecutive în defensiva noastră, Craiova aducea deficitul din nou la zece puncte, 74-84, prefigurând un final de meci incandescent, după ce la un moment dat diferența în favoarea echipei noastre era de 24 de puncte!

Berceanu a reușit o acțiune finalizată cu coș cu fault, a transformat aruncarea suplimentară, iar răspunsul U-Banca Transilvania a fost o nouă aruncare ratată. Siriscevic a profitat și a înscris de la distanță, tăind 20 de puncte din deficitul de 24 consemnat în sfertul al treilea! Criza adâncindu-se, Mihai Silvășan s-a văzut nevoie să ceară timp de odihnă (min. 33, 80-84).

Simțind miros de boală în jocul nostru, oltenii s-au aruncat cu colții Siriscevic și Samuels în atac, însă a ieșit la rampă Gray care, cu sânge rece, a readus diferența la zece puncte (82-92, min. 35).

Oltenii au mai încercat să găsească soluții să răpună echipa noastră, cerând timp de odihnă cu aproape un minut rămas de joc, moment în care U-Banca Transilvania conducea cu 99-92. Sportivii noștri și-au păstrat însă cumpătul, reușind chiar două intercepții consecutive și ducând scorul final la 105-94.


 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags