Închide

Cluj-Napoca e oraș european al sportului cu alte 18, trebuie să plătească 10.000 euro drepturi de imagine

AdministrațieSportTop News by Actual de Cluj - dec. 16, 2017 1 1027

Cluj-Napoca reușește o lovitură de imagine după ce e desemnat unul dintre orașele europene ale sportului, anul viitor – dar aceasta nu vine fără costuri. Doar dreptul de asociere a imaginii cu acest concurs costă bani buni, peste 10.000 de euro.
Drepturile de asociere a imaginii orașului cu organizatorul ACES Europe pentru titlul „Cluj-Napoca oraș european al sportului 2018” costă, în lei, 47.000 lei, adică peste 10.000 de euro. Pentru această taxă, ACES Europe se obligă să ajute la brandingul necesar promovării – și cam atât. Cheltuiala vine după ce delegația ACES Europe care a venit în noiembrie în inspecție ca să vadă infrastructura sportivă a venit tot pe cheltuiala clujenilor, 2.200 euro (detalii aici)
Anul viitor în Cluj-Napoca sunt programate între altele campionatul mondial de popice, campionatele europene de tenis de masă pentru cadeți, o partidă de FedCup a echipei feminine de tenis a României, dar și campionatul mondial de futnet – între altele.
Titlul de oraș european al sportului se acordă din 2007 iar până acum titlul a ajuns în orașe ca Palermo, Innsbruck, Cardiff, Salamanca, Parma, Bilbao, Guimaraes, Ostrava, Bordeau, Kosice și Bristol. Anul viitor acest titlu îl au … 19 orașe, între care și Cluj-Napoca, dar și San Remo, Forli și Braga. Lista completă: Bassano del Grappa Italia, Braga – Portugalia, Cluj-Napoca – România, Differdange – Luxemburg, Foligno – Italia, Forli – Italia, Guadalajara- Spania, Kielce – Polonia, Klaipeda – Lituania, Kortrijk – Belgia, Maribor – Slovenia, Nitra – Slovacia, Pau -Franța, San Remo – Italia, San Cugat del Valles și Santa Lucia de Tirajana – Spania. Anul trecut lista a fost ceva mai redusă – „doar” 15 orașe, între care și Bacău, în România. De altfel ACES Europe face competiții distincte între „orașele europene ale sportului”, și „capitale europene ale sportului”. Aceasta din urmă e doar una pe an, iar în 2018 e Sofia, în Bulgaria, în vreme ce în 2019 e Budapesta.

Cât privește promovarea, semnalăm că orașul Cluj-Napoca figurează deocamdată cu o singură mențiune pe site-ul ACES Europe, aici, unde găsiți și lista orașelor câștigătoare ale competiției pentru anul viitor.

Cluj-Napoca are 25 de clădiri sau amenajări sportive, o sută de asociații sportive active, cinci cluburi importante, echipe în ligile naționale la diverse sporturi – în total aproape 40 de sporturi practicate la nivel profesionist sau semi-profesionist. Între amenajările sportive se numără Complexul Sportiv Gheorgheni, Sala Polivalentă, stadionul Cluj Arena, Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, Parcul sportiv ”Iuliu Hațieganu” și Stadionul CFR Cluj. Între timp, terenurile de sport din cea mai mare amenajare de gen din Cluj-Napoca, cele din cel mai mare cartier Mănăștur, zac părăginite de un deceniu, fără măcar un cui bătut în panouri ori asfalt turnat pe terenul de tenis.

 

4(43) by actualdecluj on Scribd

Un comentariu

  1. Jaf curat ! Aproximativ 0,04 euro/clujean ! ( adicătelea 12.200 euro conform articol, împărțit la 310.000 de clujeni, conform ultimului recensămînt boicotat de pedeserei, face 0,0393548 euro). Ca să dea mai bine, mai bine împărțiți 310.000 la 12,200, că e supraunitar. Toa’șu giurnalist anonim, pînă la urmă e de bine sau de rău ?

Scrie un comentariu