Închide

Clujul vrea să devină Capitala Europeană a Sportului, în 2018

SportTop News by Actual de Cluj - sept. 02, 2017 0 841

După ce a fost capitală europeană a tineretului, Clujul vrea să vină capitală europeană a sportului. N-a fost făcut niciun anunț, dar Primăria vrea să aducă la Cluj delegația ce decide care oraș din Uniunea Europeană va primi acest titlu, în 2018. Vizita costă niște bani iar bugetul trebuie aprobat în Consiliul Local.
Primăria din Cluj-Napoca a transmis scrisoarea de intenție în 19 iunie către Federația Orașelor Europene ale Sportului, care decide nominalizările, iar aceasta a transmis deja că vine să inspecteze orașul, între 13 și 18 noiembrie. Vizita costă 2.200 de euro, mai exact 10.000 de lei, bani ce trebuie aprobați de Consiliul Local în ședința de peste câteva zile. Titlul de Oraș European al Sportului se acordă din 2007: l-au primit până acum Palermo, Innsbruck, Cardiff, Salamanca, Parma, Bilbao, Guimaraes, Ostrava, Bordeaux, Kosice și Bristol. „În municipiul Cluj-Napoca s-a investit foarte mult în infrastructura sportivă în ultimii ani”, motivează municipalitatea în proiectul Hotărârii de Consiliu Local, „putem aminti aici stadionul Cluj Arena, Sala Polivalentă, Baza Sportivă Gheorgheni”. Aceasta din urmă e cea mai mare din România, pe o suprafață de aproape zece hectare în capătul Clujului – iar la capătul opus cea mai mare fostă bază sportivă din oraș, terenurile de sport din cartierul Mănăștur, zace părăginită de ani de zile fără investiții din cauza litigiilor privind terenurile revendicate din zonă.
Chiar la ora publicării acestor rânduri Clujul găzduiește cea mai mare competiție sportivă organizată până acum, Eurobasket. În palmaresul orașului mai sunt incluse însă organizarea de Cupe Davis în 2013 și 2016, Openul european de judo în 2015, meciuri de tenis ale echipei feminine a României în cadrul Fed Cup și, în aprilie în acest an, Europenele de gimnastică artistică, și meciuri ale naționalei de fotbal.
Costul de 10.000 de lei pentru deplasarea delegației ACES Europe nu sunt singurele în competiție: dacă orașul va câștiga titlul, acesta mai trebuie să achite 10.000 de euro „care reprezintă drepturile de asociere a imaginii cu ACES Europe”, conform proiectului de HCL.

36(26) by actualdecluj on Scribd

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu