Închide

Tururi ghidate prin poveștile sportive ale orașului pe Scena Urbană de Centenarul Universității Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 16, 2019 0 181

Două tururi ghidate urmează să aibă loc la finalul săptămânii pe zona sportivă a Clujului creată în ultima sută de ani și cea care a acționat ca un catalizator pentru comunitatea clujeană. Inițiativa aparține Scenei Urbane și este una dintre manifestările lansate de arhitecți pentru ediția din 2019 pentru a serba educația și sportul odată cu Centenarul Universității.

„Deoarece suntem în anul Centenarului Universitatii, ne amintim crezul fondatorului celui mai mare și mai frumos parc studențesc din România și impactul pe care dorința sa de a aduce sportul în viața tuturor tinerilor l-a avut în comunitatea clujeană. Alături de profesorul Vladimir Alexandru Bogosavlievici vom descoperi poveștile impresionante ale zonei concentrate în jurul parcului sportiv Iuliu Hațieganu, sâmbătă, în cadrul unui tur ghidat inedit. Duminică, repetăm experiența”, a explicat arhitecta Daniela Maier, președintă a Filialei Transilvania a Ordinului Arhitecților și coordonatoarea Scenei Urbane.

Primul tur ghidat urmează să aibă loc în 19 octombrie, începând cu ora 11.00, punctul de întâlnire fiind Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu. Înscrierile se pot face la următoarea adresă: https://forms.gle/zS2vHrKkhyEiLd7W7

Un alt tur este programat în 20 octombrie, de la ora 12.30, în aceleași condiții.

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:19, clujenii sunt așteptați  în Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu” la un eveniment special pregătit de suporteri în colaborare tot cu inițiativa arhitecților, Scena Urbană, pentru a sărbători Centenarul Clubului ”Universitatea” Cluj.

Evenimentul Centenar în Alb și NegrU este cu acces GRATUIT și va fi împărțit în două părți:

· un dialog imaginar între generații, între două mari legende ale Universității: academicienii Iuliu Hațieganu, întemeietorul clubului ”U”, sub formă de hologramă, și Ioan Aurel Pop, actualul rector al Universității Babeș-Bolyai.

· o piesă de teatru cu titlul ”Acasă… la Cluj”- are în centru un moment de cotitură și adâncă emoție în istoria Universității: întoarcerea, în 1945, din bejenia de la Sibiu, strâns legată de sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Tot parte din piesa-spectacol este o reconstituire specială a unui meci istoric.

Detalii despre evenimentul pregătit în parcul Iuliu Hațieganu: Eveniment de amploare la final de săptămână pentru sărbătorirea Centenarului clubului Universitatea Cluj

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare