Închide

Turneu de tenis profesionist la Cluj? Boc: am discutat cu mai mulți oameni de afaceri, sunt costuri de milioane de euro

SportTop News by Catalin Suciu - feb. 13, 2018 0 1287

Succesul României din FED Cup împotriva Canadei, a consemnat și un record pentru Sala Polivalentă din Cluj.

Sala a depășit cu acest prilej cifra de 2 milioane de spectatori de la inaugurare, iar apetența publicului către sport se poate transforma într-un plan pe termen lung în ceea ce privește tenisul, cel puțin.

Primarul Emil Boc susține că se ia în calcul organizarea în viitor a unui turneu important care să conteze în circuitul profesionist feminin sau masculin, WTA sau ATP.

„Sunt costuri foarte mari, iar din bani publici nu putem să susținem premii de 500.000-1.000.000 de euro. Nu putem oferi din taxele clujenilor premieri de acest gen. Dar eu am lansat o propunere, discutăm cu mediul de afaceri privat, am discutat cu mai mulți oameni de afaceri, iar feedback-ul n-a fost negativ, pot să vă spun. Sunt câteva milioane e euro pentru a organiza un turneu, să parcurgi niște etape pentru a ajunge pe harta tenisului. E nevoie de implicarea mediului de afaceri, care este respectiv, dar n-am un răspuns majoritar”, a spus edilul-șef le emisiunea  „Dimineți în Realitate” de la Realitatea FM Cluj.

România a învins-o pe Canada la Cluj în FED Cup, scor 3-1, având o medie de spectatori de 9000 de oameni/meci în Sala Polivalentă, potrivit organizatorilor.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.