Închide

BREAKING Ioan Bene, dat în urmărire internațională. Mandatul e în vigoare deja

ActualitateTop News by Catalin Suciu - feb. 12, 2018 0 1256

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Mită la CJ” și nu a fost găsit de polițiști pentru a fi încarcerat la Gherla.

Bene este de negăsit din data de 31 ianuarie, când, alături de ceilalți condamnați din dosar, ar fi trebuit să ajungă la pentitenciarul Gherla pentru a-și executa pedeapsa.  Tribunalul Cluj a emis un mandat european de arestare  săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că autoritățile au idee despre unde s-ar afla omul de afaceri. Mandatul european de arestare conține informații despre condamnarea lui Bene și a ajuns în majoritatea țărilor europene, în vreme ce pentru restul funcționează procedura extrădării, precizează purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Simona Trestian, care adaugă că restul informațiilor din mandat sunt secrete.

Bene a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare cu executare pentru dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, şi spălare de bani. În același dosar, care viza inclusiv trucarea unei licitații la Aeroportul Internațional Cluj, au mai fost condamnați, pe lângă Uioreanu, Ioan Davidescu, Ioan Petran, fost consilier județean și Vasile Pogăcean.

CITIȚI ȘI: Pe urmele lui Ioan Bene, nordicul. Suedia ar fi o posibila locație a omului de afaceri, dat în urmărire generală. Adresa exactă, poze din satelit și cei doi români înregistrați în același loc

Tags
author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare