Închide

Turneu de mașini din Nantes la Cluj, prin 19 țări și 10.000 km în 23 de zile

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 11, 2015 0 327

Un reputat turneu de automobilism din Europa ajunge și la Cluj, peste câteva zile.

E vorba de Europ’Raid, turneul de mașini al studenților francofoni din vestul Franței, ajuns la a doua ediție și care ajunge la Cluj-Napoca în 13 și 14 august.

Evenimentul este organizat de studenţi francofoni din vestul Franţei şi reuneşte o mare parte de participanţi din zona metropolitană Nantes (Franţa). Turneul angrenează în acest an 45 de participanţi, care vor parcurge 10.000 de km şi vor vizita 19 ţări din Europa, timp de 23 zile. „Organizatorii au ales să poposească anul acesta şi în oraşul înfrăţit, Cluj-Napoca, mai ales pentru faptul că municipiul nostru este Capitală Europeană a Tineretului”, explică Primăria Cluj-Napoca, ce precizează că în 13 august participanţii Europ’Raid vor participa în Parcul Central la un schimb cultural internaţional, organizat cu sprijinul Federaţiei Share. În România, studenții din Nantes ajung și în Târgoviște în cadrul turneului lor european.

Europ’Raid are și o componentă umanitară – iar în acest an mașinile transportă două tone de material școlar pentru școli din România și Bulgaria.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu