Închide

Proiectant austriac contractat la jumate de preț pentru reabilitarea unui pod de peste Someș

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 11, 2015 0 1203

Administrația locală a atribuit contractul pentru proiectarea în vederea reabilitării Podului peste râul Someșul Mic situat pe Strada Fabricii (POD FABRICII) la jumătate din valoarea estimată a contractului către o firmă austriacă, cu filială în Capitală. Este vorba despre VCE Vienna Consulting Engineers SRL care a avut cel mai mic preț dintre cei ofertanții calificați la procedură.

Contractul de proiectare pentru repararea Podului Fabricii a fost adjudecat la valoarea de 69.790 de lei și a fost încheiat la începutul lunii august cu societatea austriacă. Primăria estimase acest contract la peste 150.000 lei. Cel mai mic preț la licitație l-a ofertat o societate din Suceva, însă aceasta a fost descalificată pentru că nu respecta caietul de sarcini.

Primăria clujeană a început de câțiva ani să ia în serios situația podurilor din oraș, aflată într-o stare avansată de degrasare. Până în prezent a reușit să reabiliteze podurile de pe traseul linie de tramvai și are pregătite proiectele pentru modernizarea podurilor Garibaldi și Traian. Pentru podul Traian s-a contractat și constructorul, însă având în vedere că orașul e în șantier și podul actual trebuei demolat, administația locală a anunțat că lucrările vor începe cel mai probabil în toamnă.

În ceea ce privește podul Fabricii, supranumit și <<epava din Mărăști>>, primăria a început demersuri de cosmetazare a acestuia încă din 2009, când împreună cu Regionala CFR își disputau competențele asupra acestui obiectiv.
Ce oferte a primit primăria la licitație

1. S.C. ROYAL CDV G2 S.R.L. Suceava (preț ofertat 43.000 lei)

2. S.C. RUTIER-CONEX XXI S.R.L. Bacău (preț ofertat 103.500 lei)

3. VCE VIENNA CONSULTING ENGINEERS S.R.L. București (preț ofertat 69.790 lei)

4. S.C. POD-PROIECT S.R.L. Iași (preț ofertat 74.000 lei)

5. S.C. NV CONSTRUCT S.R.L. Cluj-Napoca (preț ofertat 82.500 lei)

6. S.C. EXPERT PROIECT 2002 S.R.L. București (preț ofertat 99.312 lei)

Cine e firma din Austria

pod

sursa: Ambasada Austriei

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu