Închide

Trinity îi inițiază pe clujeni în Photoreading

ActualitateEducaţieSocialTop News by Actual de Cluj - mai 07, 2015 0 1038

Din seria evenimentelor de dezvoltare personală, Asociația Trinity organizează, în 9-10 mai, un nou workshop la Cluj Napoca. Este vorba despre un seminar practic de Photoreading, susținut de trainerul Alina Lăzărescu. Fenomenul de Photoreading implică metode de învățare rapidă și procesare preconștientă de informații. Cel care a dezvoltat și promovat metodele de Photoreading este expertul în neuro-lingvistică, Paul Schelee, care a studiat cum funcționează creierul uman și a stabilit care este starea neuronală cea mai favorabilă pentru învățarea, stocarea și procesarea rapidă de informații. Alina Lăzărescu l-a cunoscut pe Scheele și povestește cum acesta a reușit, pur și simplu, să-i schimbe viața: „Acum câțiva ani citeam lent, mă concentram greu și eram supărată de imensitatea de cunoaștere pe care o pierdeam. Întâlnirea cu Paul Scheele mi-a deschis orizonturile. Calitatea citirii, concentrarea, rețienerea, plăcerea, totul a crescut. În 18 luni, după curs, am citit 150 de cărți. Pot să vă povestesc chiar și acum despre ele, despre cum m-a impactat fiecare carte în parte”.

10923311_10204375504642470_7714716760497062118_n

În prezent, Alina Lăzărescu este coach, trainer și antreprenor. A condus cursuri de dezvoltare personală și leadership: „Am ajutat oameni să-și schimbe viziunea despre ceea ce este posibil și să aibă acces la un alt nivel de rezultate. Eu însămi sunt adepta educației continue și nu încetez să particip la cursuri, să explorez mereu dimensiuni și paradigme noi”. Seminarul practic susținut de Alina Lăzărescu, la Hotel Ramada, în Cluj Napoca, se va întinde pe de două zile, sâmbătă și duminică. În prima zi, de la 9.00- până la 20.00 și a doua zi de la 9.00 până la 18.00. Persoanele intersate vor putea să participe în baza unui tarif de 900 de lei. Participanții sunt invitați să vină la seminar cu cinci cărți pe care nu le-au mai citit (orice carte, dar nu romane). În tariful seminarului sunt incluse cursul original, cartea Photoreading, caietul de lucru, CD Photoreading, materiale de lucru, două mese de prânz, coffee-brakes și posibilitatea de a participa la Clubul de Carte Atelier Einstein. Participanții vor primi și o diplomă de absolvire.

Ce este Photoreading? 

Metoda Photoreading este un sistem de citire și învățare accelerată care implică întreaga minte (Whole Mind System). „În mod obișnuit, folosim doar o mică parte a creierului nostru pentru a absorbi și procesa informații. Închipuie-ți cum ar fi să folosești creierul în întregime, să-l transformi într-un burete de informații!” – explică pe site-ul propriu reprezentanții Trinity. Whole Mind System are 5 pași ușor de realizat de către oricine. Pașii sunt: Pregătirea pentru fotocitire, Pre-vizualizarea materialului (cărții), Fotocitirea propriu-zisă, Post-vizualizarea și Activarea informațiilor. „De-a lungul întregului proces, simți că te relaxezi și te umpli de energie”. Această metodă specială de a parcurge și a absorbii informația a fost dezvoltată în Statele Unite, în special în ul­timele decade ale secolului al XX-lea. Mai întâi, o metodă de învățare rapidă prin fotocitire și-a făcut loc în pag­inile manualelor de instrucție ale armatei americane, după care a început să devină accesibilă publicului larg. „Beneficiile aplicării metodei se fac simțite imediat: te relaxezi, înveți cu ușurință, citești mai repede și mai mult, câștigi timp și obții rezultate mai bune în carieră. Metoda funcționează pentru oricine, la orice vârstă. Resursele sunt deja disponibile în mintea fiecăruia dintre noi – trebuie doar să înveți să le activezi”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu