Închide

VIDEO Mii de bulbi de lalele la Grădina Botanică din Cluj. UBB: „Grădina Botanică din Cluj nu a avut niciodată în cei aproape 100 de ani de existenţă atât de multe soiuri de lalele înflorite”

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - mai 07, 2015 0 1308

Firma care furnizează lalele Casei Regale a Olandei a oferit Grădinii Botanice din Cluj câteva mii de bulbi,  dar şi sfaturi care fac parte din secretele horticultorilor olandezi şi care sunt extrem de importante pentru îngrijirea acestor plante.
„Practic, Grădina Botanică din Cluj nu a avut niciodată în cei aproape 100 de ani de existenţă atât de multe soiuri de lalele, în prezent înflorite. Cele peste zece mii de lalele, având culori de la albul zăpezii la roşu sau portocaliu aprins şi până la mov închis, oferă vizitatorilor un spectacol cu atât mai deosebit cu cât obţinerea unui soi nou poate dura până la 30 de ani”, explică reprezentanții Universității „Babeș-Bolyai”, sub tutela căreia funcționează grădina botanică.
În lume, în momentul de faţă, există peste 4.000 de soiuri de lalele, „extrem de multe dintre acestea fiind obţinute în ultimele două decenii”, arată UBB.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu