Închide

Tribunalul Cluj după proces cu 25 de înfățișări: Sute de hectare din livada Palocsay se mută în Feleacu

Administrație by Actual de Cluj - dec. 11, 2017 2 3794

Verdict parțial în cazul telenovelei livezii Palacsay de la granița orașului Cluj-Napoca cu comuna Feleacu. Un proces s-a finalizat vineri – cu un prim verdict.

Vineri Tribunalul Cluj s-a pronunțat în sfârșit în dosarul de grănițuire a terenului ocupat de livadă, între Feleacu și Cluj-Napoca; sute de hectare de teren au trecut din administrarea municipalității în cea a comunei, conform vechii reorganizări făcute în 1968. „Vorbim de sute de hectare, dintre care majoritatea se află în perimetrul fostei stațiuni”, arată primarul din Feleacu, Gabriel Costea.

Decizia poate fi atacată cu recurs și ulterior cu apel la Curtea de Apel Cluj.Decizia a fost luată vineri și vine ca urmare a unei reclamații depuse de prefectul Gheorghe Vușcan în contradictoriu cu pârâţii Comuna Feleacu şi Municipiul Cluj Napoca. „Stabileşte limita de hotar dintre UAT Feleacu şi UAT Cluj-Napoca în concordanţă cu concluziile raportului de expertiză efectuat în cauză de experttul Dan Colţan Mihai, cu respectarea liniei de hotar trasate în 1973 şi obligă cele două UAT-uri la recunoaşterea limitelor stabilite conform ultimei reorganizări admministrativ-teritoriale, făcute în baza Legii nr. 2/1968”, se arată în soluția instanței.

Să mai spunem că, deși judecat în secția de contencios administrativ și fiscal, procesul a avut până acum nu mai puțin de 25 de înfățușări.

Problema retrocedării livezii Palacsay e veche: procesele trenează de ani de zile, în special cele în ce privește restituirea proprietății. Citește un exemplu:

Prinși "în laț" de Stațiunea de Cercetare, revendicatorii Palocsay se întorc împotriva prefectului și Guvernului. Tot în instanță

 • 2 comentarii

  1. felicitari d-lui Prefect Gheorghe Vuscan
   felicitari d-lui Primar Gabriel Costea
   inca un proces pierdut de Primaria Cluj , inca o dovada de incompetenta

  2. Oare stie cineva ce se intampla cu cei care au cumparat case pe Dinu Lipatti si Iosif Sava?
   Noi le-am cumparat in Cluj-Napoca.
   Mi s-ar parea un abuz similar cu cel judecat sa fim „mutati” in Feleacu.

  Scrie un comentariu