Închide

Trei tineri din Piatra Neamț care vindeau droguri în Cluj au fost arestați preventiv

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 31, 2022 0 155

Trei tineri din Piatra Neamț care vindeau droguri în Cluj au fost arestați preventiv.

E vorba de teri tineri din Piatra Neamț acuzați de DIICOT de trafic de droguri, arestați ieri preventiv pentru 30 de zile. Cei trei tineri, cu vârsta între 18 și 20 de ani, ar fi înfiinţat o cultură de cannabis pe un teren viran din Piatra-Neamţ, iar în octombrie au recoltat drogurile şi le-au depozitat într-un imobil din localitatea Dobreni, urmând să le vândă în judeţele Neamţ şi Cluj. Casele celor trei au fost percheziționate de DIICOT în urmă cu trei zile. ”În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2022, trei inculpați au înființat și întreținut, pe un teren viran din Piatra Neamț, o cultură de canabis „outdoor”. În cursul lunii octombrie, cei trei inculpați au recoltat cultura și au depozitat-o într-un imobil din localitatea Dobreni, în vederea comercializării drogurilor de risc consumatorilor din județele Neamț și Cluj”, au arătat anchetatorii. La percheziții au fost găsite nu mai puțin de opt kilograme de cannabis, dar și dispozitive și alte obiecte folosite la înființarea și întreținerea culturii de canabis. Cei trei au fost arestați preventiv de Judecătorie și au atacat decizia la Tribunalul Neamț, cerând să fie cercetați în arest la domiciliu sau în libertate sub control judiciar. Instanța le-a respins însă cererile.

Soluția instanței, pe scurt:

Respinge cererile formulate de avocaţii inculpaţilor de luare a unei măsuri preventive alternative (control judiciar sau arest la domiciliu). În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de DIICOT BT NEAMT Neamţ la data de 29.10.2022, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii R. C. S., B. M. D şi A. L. G., , toţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc (în modalitatea cultivării în vederea comercializării), prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000.

Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor, cu datele de identificare de mai sus, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 29.10.2022 şi până la data 27.11.2022, inclusiv.

Ia act că inculpatul B.M. D.a fost asistat de avocat ales.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

În temeiul art. 275 alin.6 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat reprezentând contravaloarea onorariilor avocaţiale pentru avocaţii desemnaţi din oficiu să asigure assietenţă juridică inculpaţilor A. L. G. şi R. C. S., rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi pentru procuror.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu