Închide

Un șofer rupt de beat, cu o alcoolemie peste limita comei alcoolice, a fost prins la volan în centrul Clujului, a fost arestat preventiv

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 31, 2022 0 114

Un șofer rupt de beat, cu o alcoolemie peste limita comei alcoolice, a fost reținut pe drumurile din Cluj.

E vorba de un bărbat de 41 de ani din Cluj-Napoca, depistat la volan, în urmă cu două zile, conducând beat. Bărbatul a fost interceptat în trafic în 29 octombrie în jurul orei 23.45, de către un echipaj de poliție de la Secția 4, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Moților. Polițiștii au fost sprijiniți de către un echipaj din cadrul Biroului Rutier care au efectuat testarea acestuia cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat de 1,77 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, necesare stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind depus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă. Acestuia i-a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Aseară acesta a fost prezentat magistraților Judecătoriei Cluj-Napoca, care au dispus pe numele acestuia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Sunt foarte rare aceste cazuri, în care un șofer ajunge să fie arestat preventiv pentru 30 de zile ca urmare a alcoolemiei ridicate; de regulă aceștia, chiar dacă sunt reținuți 24 de ore, sunt ulterior cercetați în stare de libertate.

Foto arhivă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu