Închide

Traseu cicloturistic de 227 de kilometri între Bihor, Alba și Cluj, anunțul a venit azi

Administrație by Actual de Cluj - feb. 16, 2023 0 272

Traseu cicloturistic de 227 de kilometri între Bihor, Alba și Cluj, anunțul a venit azi.

Consiliul Județean Bihor a anunțat azi că primește finanțare europeană pentru amenajarea a peste 90 de km de piste de biciclete în județul Bihor, pornind din Munții Apuseni. Restul traseului, până la 227 km, va fi realizat în Alba și Cluj. Finanțarea cu fonduri europene prin PNRR a fost aprobată pentru 30% din lungimea traseului propus inițial de cele trei județe. CJ Bihor a aprobat în ședința ordinară de ieri un proiect de hotărâre pentru amenajarea unui traseu cicloturistic care începe din Munții Apuseni, legând prin piste de biciclete județele Bihor, Alba și Cluj. Proiectul ”Velo Apuseni” presupune amenajarea a 227 de kilometri de piste de biciclete, din care 99,3 km vor fi pe teritoriul județului Bihor, 35,3 km pe teritoriul județului Alba, iar restul de 92,4 km – în Cluj. ”Împreună cu celelalte județe, am luat ca punct comun zona Apusenilor, unde se vor intersecta cele trei brațe ale pistelor și din acel punct mergem cu traseul în județ”, spune președintele CJ Cluj Ilie Bolojan. Acesta adaugă că în martie ar urma să fie semnat contractul de finanțare, după care urmează studiile de fezabilitate și procedurile de licitație în fiecare județ.

Valoarea totală estimată a proiectului din cele trei județe este de 92 de milioane de lei plus TVA, echivalentul a 18,7 milioane euro. Proiectul este finanțat prin fonduri europene în proporție de 100%, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cererea de finanțare depusă inițial avea în vedere amenajarea unui traseu cicloturistic de 823 km în cele trei județe, dintre care a fost admisă o limită de 227 km de trasee, adică 27,6% din propunerea inițială.

Proiectul vine după un acord de parteneriat între cele trei județe semnat încă din 2021.

Citește și:

Proiect ambițios pentru crearea a peste 270 de kilometri de piste de biciclete în județele Cluj, Alba și Bihor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare