Închide

Tranzacţie pe piaţa de IT de la Cluj: Softvision, cumpărată de o corporaţie multinaţională

EconomieTop News by Kristina Reştea - oct. 04, 2018 0 1549

 

Una dintre cele mai mari companii din Cluj intră în grupul american Cognizant. Softvision anunță „dezvoltarea globală a companiei la un nivel fără precedent” prin tranzacția cu Cognizant, unul dintre cei mai mari jucători la nivel global. Grupul cu sediu în Statele Unite are peste 261000 de angajați, e prezent în Fortune 500 și se află pe locul 3 în top 10 al Global IT Service Providers. Tranzacția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2018, precizeză reprezentanţii companiilor, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar Reuters informa despre planurile de achiziţie în urmă cu câteva zile, anunţând că tranzacţia s-ar ridica la 550 mil. dolari.

„Este un pas spectaculos în istoria Softvision, istorie ce a început în urmă cu 20 de ani în Cluj-Napoca, România. Traseul nostru va continua să fie abrupt ascendent și în acest rol de vârf de lance al Cognizant Digital Business. Succesul nostru este bazat în totalitate pe expertiza de neegalat a inginerilor noștri de software din România, iar acum Cognizant ne va aduce scala globală de care aveam nevoie. Vom continua să oferim soluții software de ultimă generație pentru marile branduri ale lumii”,  spune Laurențiu Russo, fondator al Softvision.

“Pentru a fi competitivi în economia digitală, inovația, viteza de implementare, aplicabilitatea în business, metodele agile de dezvoltare și utilizarea tehnologiilor de ultimă oră sunt vitale pentru clienții noștri. Cultura Softvision, oamenii talentați, prezența globală, modelul de lucru format din echipe multidisciplinare se pliază perfect pe modul de lucru colaborativ al Cognizant, facilitând inițiative de complexitate ridicată”, spune Gajen Kandiah, preşedinte Cognizant Digital Business.

 

Softvision oferă produse și soluții software cu ajutorul a peste 2850 de profesioniști IT, ce își desfășoară activitatea în 25 de locații distribuite în 11 țări pe 5 continente. Compania are în portofoliul de clienţi nume ca Estee Lauder, Groupon, Macy’s, Goldman Sachs, Mozilla, Saks Fifth Avenue, Bloomingdale’s, Seagate.

Cognizant
 este o corporație multinațională ce oferă servicii software, consultanță și soluții operaționale, ajutându-și clienții să fie în pas cu era digitală. Fondată în 1994 în US, este pe locul 195 în top Fortune 500 și una dintre cele mai mari companii de servicii și produse digitale din lume, fiind în mod constant amintită ca una dintre cele mai atractive companii la nivel global.

 

Una dintre cele mai mari firme din Cluj şi din ţară

Topul celor mai mari 20 de firme de soft este dominat de companii cu sediul central în Bucureşti, urmat de firme din Cluj Napoca, conform unui clasament întocmit în vară de ZF.ro. Clasamentul este dominat de multinaţionale, doar trei companii dintre cele 20 având şi acţionari români (inclusiv minoritari), respectiv Bitdefender, Endava şi Softvision. În Cluj, al doilea cel mai puternic centru IT din ţară, cele mai mari companii în funcţie de cifra de afaceri sunt, potrivit unei analize publicate de ARIES la finalul anului trecut, Endava, Softvision, NTT Data, Betfair, iQuest, Net Brinel, Fortech, Arobs, 3Pillar Global şi Property Shark.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare