Închide

Aproape 300 de președinți de secții de votare din Cluj s-au retras cu câteva zile înainte de referendum

ActualitateTop News by Mihai Prodan - oct. 04, 2018 0 326

Aproape 300 de președinți de secții de votare s-au retras din funcție la Cluj cu câteva zile înainte de organizarea controversatului referendum pentru definirea familiei din Constituție.

Președintele Biroului Electoral Județean Cluj e judecătoarea Anca Maria Groza și spune pentru actualdecluj.ro că până ieri se retrăseseră din funcție nu mai puțin de 270 de președinți de secții de votare. „Ieri s-a definitivat lista finală, totul este în regulă, au fost înlocuiți. S-a făcut instructaj cu toți”, a precizat ea, adăugând că retrageri de pe liste s-au întâmplat „la nivelul întregii țări”. „E o situație generală”, spune ea, și explică: „referendumul a fost anunțat într-un timp foarte scurt, multe persoane aveau alt program, au fost situații obiective. Dar avem 1.800 de persoane în corpul experților electorali, și i-am înlocuit”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.