Închide

Dana Ababei, preşedinte ANEVAR: „Piaţa de la Cluj a ajuns la un maxim şi a început să scadă. Nici IT-iştii nu-şi mai permit preţurile proprietăţilor imobiliare din Cluj“

EconomieTop News by Actual de Cluj - oct. 04, 2018 0 1400

Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca dă primele semne de slăbiciune după ce a avut o viteză dublă de creştere a preţurilor faţă de Bucureşti în ultimii trei ani, arată o analiză a Asociaţiei Evaluatorilor (ANEVAR), făcută pe baza evaluărilor de apartamente necesare pentru finanţare bancară, citată de Ziarul Financiar.

Astfel, valoarea medie de piaţă a unui metru pătrat de apartament din Cluj a înregistrat în trimestru doi din 2018 prima scăderea de 0,1%, după creşteri conse­cutive din 2016 încoace.

„Indicele imobiliar a înregistrat o foarte uşoară scădere în ultimele trimestru a valorii de piaţă a apartamentelor din Cluj. Nimeni nu s-ar fi aşteptat. Am crezut că este o eroare de calcul, dar piaţa de la Cluj a ajuns la un maxim şi nici IT-iştii nu-şi mai pot permite preţurile solicitate. Să nu uităm că în România şi în Cluj trăiesc şi alte persoane decât IT-işti“, a spus Dana Ababei, preşedinte ANEVAR.

Ababei, ANEVAR: Nu cred că celelalte industrii vor părăsi Clujul, ca să devină un oraş al IT-iştilor. În plus, IT-iştii au nevoie şi de servicii, nu vor putea să trăiască separat de comunitate, iar cei din comunitate dacă nu au bani, pentru că lucrează la preţurile medii de pe piaţă, nu îşi pot permite să trăiască din bacşişul pe care-l primesc într-o seară de la IT-işti. Lucrurile se vor reaşeza.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare