Închide

Trafic de droguri la Cluj, bărbat de 36 ani vinde cannabis, îl ascunde în mașini second aduse din Spania

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 28, 2016 0 449

foto arhivă

Cannabis la Cluj: un bărbat de 36 de ani din Sălaj a fost reținut și arestat preventiv după ce ar fi vândut cantități însemnate de Cannabis în Cluj, dar și în alte patru județe.

E vorba de un bărbat de 36 de ani din Sălaj, Ionică Vița, prins și reținut ieri de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj și acuzat de trafic ilicit de droguri de risc, introducere în țară fără drept de droguri de risc și respectiv consum ilicit, și arestat preventiv în ajunul Crăciunului, pentru 30 de zile, de instanța competentă. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016, inculpatul Vița Ionică, în vârstă de 36 de ani, a comercializat cantități însemnate de cannabis și rezina de cannabis, respectiv droguri de risc unor tineri de pe raza județelor Caras Severin, Satu Mare, Cluj, Alba si Salaj contra unor sume cuprinse între 30000-50000 lei/ kilogram”, explică procurorii DIICOT. Aceștia adaugă că din cercetările lor a reieșit că Vița ar fi cumpărat din Spania mașini second-hand contra unor sume cuprinse între 100-1.000 euro, în care a disimulat diferite cantități de cannabis și rezină de cannabis. „Ulterior, autoturismele erau introduse în țară și vândute la prețuri cuprinse între 5.000-10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziționată”, arată procurorii. Mașinile au fost vândute unor persoane din Caraș Severin, Alba și Sălaj.

Cu o zi înainte să fie săltat de procurori, în 23 decembrie, Vița a intrat în țară cu o mașină înmatriculată în Spania pe la punctul de frontieră Cenad, din Arad, având disimulat în spațiul destinat roții de rezervă cantitatea de aproximativ 600 grame hașiș. La aceeași dată, seara la ora 20, în timp ce se afla în incinta unei benzinării din orașul Teiuș, procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj l-au surprins în flagrant pe Vița în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de droguri în schimbul sumei de 18.000 lei. În ajunul Crăciunului, în 24 decembrie, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu