Închide

Top finanțări primite de business-uri românești în 2021. Investițiile atrase însumează peste 160 milioane euro, o parte ajung la Cluj

Economie by Actual de Cluj - dec. 26, 2021 0 157

Au fondat start-up-uri care au atras atenția marilor investitori și au reușit să atragă finanțări de ordinului milioanelor de euro. Chiar și în timpul pandemiei, când 2021 a fost unul incert pentru mediul de afaceri, investițiile nu au rămas pe pauză, din contră. Am realizat un top cu unele dintre cele mai mari finanțări primite de business-uri românești în 2021.

O parte din bani au ajuns la Cluj: în top se află startup-ul Dot Lumen din Cluj, dar și compania de software Arobs.

AROBS Transilvania, firma de IT românească, a obținut, în octombrie, de la investitori circa 15 milioane euro prin vânzarea unui pachet de acțiuni de 12%, în cadrul unui plasament privat.

Voicu Oprean, fondator & CEO AROBS Grup, a declarat într-un interviu acordat Economedia că acest capital atras de la investitorii BVB va fi utilizat pentru procesele de M&A demarate, achiziționarea de companii din domeniul IT, în special cele din zona de servicii software – firme care prestează servicii de programare și produse software din diverse zone de expertiză.

Totodată, o parte din fonduri vor merge pe dezvoltarea prezenței pe piața din Statele Unite, unde credem că avem potențial de creștere atât în zona de produse, cât și de servicii.

Pentru anul 2022, AROBS Grup are în plan deschiderea unui birou AROBS în SUA, întărirea prezenței în Germania prin biroul local pe care îl avem acolo și să ne pregătim pentru transferul de pe piața AeRO pe Piața Principală.

Startup-ul românesc .lumen (Dotlumen S.R.L.), care produce ochelari pentru nevăzători, este unul dintre cei 21 de câștigători ai rundei inaugurale a premiilor Healthy Longevity Catalyst Awards. Premiile fac parte din Healthy Longevity Global Competition, o competiție globală, multianuală, care premiază soluțiile inovatoare dezvoltate pentru susținerea îmbătrânirii sănătoase.

Start-up-ul Lumen, care produce ochelari pentru nevăzători, a atras o finanțare de 9 milioane euro de la acceleratorul European Innovation Council (EIC). Suma totală include o parte de grant și o parte de investiție.

Cu banii strânși, .lumen vrea să se extindă internațional. Pentru a accesa aceste fonduri, .lumen a lucrat cu firma internațională de consultanță CIVITTA.

Startup-ul românesc lumen produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.

Vezi topul integral pe economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu