Închide

Surpriză: un fond de investiţii francez preia o jumătate din compania clujeană care dezvoltă Netcity, reţeaua subterană de fibră optică a Bucureştiului

Economie by Actual de Cluj - dec. 25, 2021 0 244

Tranzacţie surpriză: compania franceză de investiţii Meridiam a preluat jumătate din reţeaua NetCity, intrând în parteneriat cu E-Infra, grupul din Cluj condus de Teofil Mureşan.

Grupul E-INFRA, format din Electrogrup, Nova Power & Gas, Direct One şi Netcity Telecom, a cedat jumătate din acţiunile NetCity Telecom, companie care dezvoltă şi administrează infrastructura subterană de fibră optică şi conducte pentru telecomunicaţii din Capitală, după cum arată Ziarul Financiar.

Activităţile Netcity includ proiectarea, construcţia şi administrarea reţelei de canalizaţii de fibră optică de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, îmbunătăţind astfel siguranţa şi peisajul urban prin migrarea în subteran a reţelelor de cabluri aeriene.

Netcity Telecom este operatorul rețelei „Netcity”, fiind responsabil cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria Municipiului București pe o perioadă de 49 de ani.

Citește și:

Autoritățile dau girul pentru preluarea fibrei optice din București de o firmă din Cluj cu cifră de afaceri de 10 milioane euro pe an

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare