Închide

Toleranță 0 pentru cei care depozitează molozul la râu/Primăria Florești a demarat o acțiune în forță pentru curățarea gunoaielor adunate pe râul Someș

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 20, 2023 0 24

O acțiune în zona străzilor Tineretului și Crișan a fost demarată de autoritățile locale din Florești pentru a curăța Someșul de gunoaie. 300 de tone de deșeuri au fost ridicate în această zonă.
„Acțiunea de salubrizare și ecologizare a malului râului Someș a inclus: colectarea de deșeuri voluminoase din albia râului și demolarea construcțiilor ridicate ilegal pe malul Someșului. Cele 2 excavatoare și 10 camioane de transport deșeuri au adunat până la ora 15 peste 300 de tone de deșeuri provenite din depozitări ilegale, dar și aduse de ape, din localitățile din amonte. Acțiunea continuă mâine cu pregătire și intervenție pentru debarasare din albie în amonte. De la preluarea mandatului de edil al comunei Florești am luat măsuri importante în ceea ce privește eliminarea acestor acțiuni puternic anti-sociale. La acest moment, Poliția Locală Florești este dotată cu drone de supraveghere aeriană. Am mărit numărul camerelor de supraveghere în toate zonele cu risc ridicat, camere care au și capacitatea de citire și trasabilitate a numerelor de înmatriculare pe toate străzile din Florești. De la începutul acestui an și până acum au fost aplicate 24 de sancțiuni în cuantum de 144.800 lei. Aș vrea să le mulțumesc cetățenilor de bună credință din Florești care se implică să alerteze orice acțiune suspectă în aceste zone, iar celor care încă nu au înțeles ca aceste acțiuni huligane nu își mai au loc în Florești le transmit că Primăria Florești va intensifica acțiunile de control și vom implementa noi sisteme foarte performante în identificarea lor”, a arătat primarul Bogdan Pivariu.
Acțiunile din florești sunt realizate cu participarea unor echipe speciale SASS, echipe de jandarmi, polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliției, polițiști locali din Florești, angajați ai compartimentului de Protecția Mediului din cadrul Primăriei Florești și reprezentanți Hidroelectrica.
sursă foto: Bogdan Pivariu/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu