Închide

Toate străzile noi din Cluj vor avea elemente high-tech. Ce se pregătește pe șantierul din cel mai haotic șantier al orașului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 07, 2020 0 932

Strada principală care deservește cel mai haotic și nou cartier al Clujului edificat după anii 2000, Bună Ziua, urmează să primescă dotări high-tech – o stație de încărcat mașini electrice dar și coșuri de gunoi inteligente ca cele testate deja în centrul Clujului. Artera se află în șantier pentru supralărgire din iulie 2019. Viceprimarul Dan Tarcea a spus că orice stradă nouă care se va moderniza în oraș va primi dotări smart și high-tech, în funcție de ceea ce va permite zona.

Strada Bună Ziua va avea trei benzi de circulație: o bandă de coborâre dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului și două la urcare; două trotuare și două piste de biciclete. Șantierul are ca termen de finalizare în contract data de 1 iulie. Primarul Emil Boc estima în decembrie anul trecut că lucrările s-ar putea încheia cu trei luni mai repede, adică în aprilie 2020.

Deja Primăria pregătește stația de încărcare pentru mașini electrice prevăzută pe această arteră. Pe aceasta și pe montaj, municipalitatea va plăti peste 46.000 lei către Enel X România. „Vom avea pe această arteră și coșuri de gunoi inteligente ca cele montate deja în centrul orașului și deja votate de cetățeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Fiecare stradă din oraș pe care o vom moderniza de acum încolo va avea dotări inteligente și high-tech. Deja am pornit proiecte avansate pentru anumite artere din centrul orașului și nu numai, dar pe toate străzile vom avea, în funcție de realitatea din teren, dotări de acest fel. De asemenea, fiecare parking din oraș va avea stații de încărcare pentru mașinile electrice și locuri pentru biciclete”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Dacă vremea va permite, muncitorii urmează să intre pe arteră să pregătească toate alveolele pentru plantarea celor peste 110 de arbori prevăzuți pentru a fi puși pe artera Bună Ziua. Plantările vor începe din primăvară.

Valoarea totală a lucrărilor este de 20.004.584,18 lei, cu TVA, iar amplasamentul lucrării de modernizare este de 18.633 mp. Pe arteră urmează să se amplaseze și stații pentru taxi și să se suprailumineze trecerile de pietoni din zonă, un alt proiect votat de cetățeni în cadrul procesului de bugetare participativă.

sursa foto: Facebook – cluj te iubim ca tine nu gasim

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.