Închide

Sistemul de termoficare din Cluj e înlocuit cu parcuri de cartier

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 07, 2020 0 1265

O centrală termică din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, urmează să fie demolată iat în locul său va fi amenajată o zonă verde pentru locuitori. Viceprimarul Dan Tarcea spune că centrala a rămas fără obiect de activitate după ce toate apartamentele din zonă s-au debranșat. Pe listă mai sunt două astfel de centrale care urmează să primească o nouă utilitate.

Administrația locală vrea să achiziționeze servicii de proiectare și realizare a studiului de fezabilitate pentru demolarea unei centrale termice de pe strada Grigore Alexandrescu din cartierul Mănăștur și amenajarea în locul său a unui părculeț de cartier. Contractul este estimat la peste 55.000 lei și data limită pentru depunerea ofertelor este 13 ianuarie.

În locul centralei ar rezulta un parc de circa 1500 mp, a apreciat viceprimarul Dan Tarcea. El a explicat pentru Actualdecluj.ro că respectivul punct termic de la nr. 19 a rămas fără obiect de activitate după ce toate apartamentele din zonă s-au debranșat de la sistemul centralizat de termoficare.

„Întâi am vrut să folosim clădirea, însă s-a constatat că o zonă verde este mult mai utilă celor din zonă, fiind vorba despre o stradă cu foarte mulți locuitori. Un parking în această zonă nu s-ar justifica deoarece la 300 de metri de amplasament construim deja o parcare. Deocamdată este primul punct termic în locul căruia vom realiza un parc, dar cu siguranță mai urmează și altele. Mai avem două astfel de puncte termice care deservesc foarte puține apartamente și ne gândim să le transformăm. Urmează să vedem exact ce vom face acolo”, a mai spus Tarcea.

Sociatatea de Termoficare Napoca (înființată anul trecut prin transformarea Regiei de Termoficare) deservește în prezent în Cluj-Napoca circa 26.500 de apartamente, numărul de consumatori scăzând drastic în ultimii ani, începând din 2008. Planul de Mobilitate al Clujului arăta pierderi de 20-35% pentru sistemul centralizat de distribuire a energiei termice și apei calde către populație.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.