Închide

Titularizare: după bacalaureat, evaluarea națională și definitivat, Clujul are cele mai bune rezultate din țară

EducaţieTop News by Actual de Cluj - aug. 04, 2020 0 125

Clujul e județul din țară cu cel mai bun procent al absolvenților la examenul de titularizare, înainte de contestații, și județul cu cele mai multe note de 10 la acest examen, după cum arată Ministerul Educației.

Ministerul Educației și Cercetării a publicat astăzi rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor din învățământul preuniversitar. Media națională este 58,66%. Cea mai bună promovare s-a înregistrat în Cluj, 69,66%, urmat de Dolj și Brașov. Un număr de 239 de candidați au obținut nota 10 la examen, dintre care 16 în Cluj. În județul Cluj un număr de 306 candidați (22%) au obținut note cuprinse între 5,00-7,00, iar 953 candidați (68,51% ) au obținut note între 7,00 și 9,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 27.002 candidați din totalul de 30.113 de candidați înscriși.

Examenul de titularizare reprezintă pentru candidați angajarea pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ, iar pentru aceasta candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată, adică pentru suplinitori, nota minimă este 5.

La Cluj examenul a fost susținut în șapte centre de examen, unde s-au prezentat aproape 1.400 de candidați, mai exact 1.398 din totalul de 1.569 candidați înscriși. Un număr de 40 dintre candidaţi (2,86 %) s-au retras din motive personale sau medicale. Lucrările a șapte candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Să menționăm, după rezultatele cele mai bune din țară la examenul de titularizare, Clujul este județul cu cele mai bune rezultate la examenul de definitivat, publicate ieri – și are cele mai bune rezultate la examenele de bacalaureat și evaluare națională, din țară. Citește și:

Definitivat: Cluj, județul din țară cu cea mai bună promovare

Cluj, județul din țară cu cea mai mare promovare la bacalaureat

Nici un comentariu

Scrie un comentariu