Închide

BREAKING Masca devine obligatorie în Cluj. Condițiile s-au pus la punct, urmează și anunțul oficial. Barurile și terasele rămân deschise

ActualitateTop News by Catalin Suciu - aug. 04, 2020 2 1784

Purtarea măștii în spațiile deschise și aglomerate va fi obligatorie și în Cluj-Napoca. Decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va fi anunțată cel mai probabil miercuri (5 august).

Mai mulți specialiști în sănătate publică din Cluj au recomandat măsura ca fiind benefică. Potrivit informațiilor actualdecluj.ro, masca va deveni obligatorie în „târguri, piețe și evenimente publice”. Măsura va fi anunțată în scurt timp. Spre deosebire de alte județe, ea va fi valabilă 24 de ore și nu în anumite intervale orare. Toți cei care participă la orice fel de eveniment vor fi obligați să poarte mască.

În schimb, stațiile de autobuz rămân libere de obligativitatea purtării măștilor de protecție.

De asemenea, barurile și terasele rămân deschise după ora 23:00 fără nici o restricție.

2 comentarii

  1. Binevenita masura, dar din ce motive sunt statiile de autobuz exceptate? Nu sunt spatii deschise predispuse aglomerarii? Si pe cand obligativitatea de a purta masca in lift sau pe casa scarii in bloc?

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.