Închide

Tișe a câștigat procesul împotriva deputatului Dohotaru

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 31, 2019 0 1719

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, n-a stat să se contreze cu deputatul Adrian Dohotaru (fost membru USR, actualmente independent), dar nici nu i-a acceptat insultele, acționându-l în instanță. Judecătoria Cluj Napoca i-a dat câștig de cauză lui Tișe, considerând că Dohotaru i-a atribuit jigniri grosolane în spațiul public – respectiv pe rețeaua de socializare Facebook. În caz că nu face apel, Dohotaru are obligația nu doar să-și șteargă postarea, dar și să-i ceară scuze lui Tișe. Mai precis, Dohotaru trebuie să-și șteargă postarea de pe pagina de Facebook, să se abțină să mai posteze astfel de insulte la adresa lui Tișe și să-i ceară scuze acestuia, atât pe facebook, cât și prin intermediul unei publicații (ziar) de circulație națională.

Reamintim că în 26 februarie 2019, din pricina tergiversării lucrărilor de la depozitul din Pata Rât, deputatul Dohotaru a postat următorul mesaj insultător, pe pagina personală de facebook, care avea și-un rost politic: „Tise e un gunoi mai negru la suflet si mai poluant decât depozitele neconforme de deşeuri din Pata Rât, pe care de un deceniu le tot închide. Locul lui e la groapa de gunoi a istoriei din 2020. Asta daca noile partide au înţelepciunea din timp să se coalizeze împotriva finului lui Boc. Din păcate, sunt presiuni mari pe USR+ sa se coalizeze cu PNL, ceea ce poate sa facă din nou scăpate administraţiile PNL din Ardeal care nu performează. Si asta în ciuda scandalurilor care se ţin lanţ în jurul unor pseudo-lideri ţinuţi in braţe de Boc, ca Tise, politicianul care și-a transformat casa din centru în zgârie nori. Avem suficiente cunoştinţe despre toate ilegalităţile comise de Preşedintele Tise împreună cu aparatul său de specialitate împotriva intereselor cetăţenilor judeţului Cluj și ai României”.

Soluția pronunțată de instanță

Admite in parte acţiunea civila formulata de reclamantul T.A.P. împotriva paratului D.A.O. si in consecinţa: – constata caracterul ilicit al faptei savarsite de către parat constând in publicarea postării jignitoare la adresa reclamantului pe pagina personala de Facebook in data de 26.02.2019 – obliga paratul sa şteargă aceasta postare din data de 26.02.2019 de pe pagina personala de Facebook precum si sa se abţină de la republicarea aceluiaşi mesaj, indiferent de modalitatea concreta de transmitere a informaţiei. – obliga paratul la prezentarea de scuze publice fata de reclamant prin publicarea unui mesaj pe pagina de Facebook pe care a postat mesajul si intr-un ziar de circulaţie naţionala ( fara a fi necesar ca acest ziar sa fie indicat de către reclamant), in termen de 5 zile de la rămânerea definitiva a hotărârii. – obliga paratul la plata sumei de 1000 lei cu titlu de daune morale, in favoarea reclamantului. – respinge cererea de obligare a paratului la publicarea hotărârii judecătoreşti intr-un ziar de circulaţie locala si respectiv naţionala. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţata prin punerea soluţiei la dispoziţia parţilor prin intermediul grefei instanţei la data de 30.10.2019

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare