Închide

Clujenii au comemorat aseară tragedia din Colectiv

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 31, 2019 0 72

Zeci de clujeni au înfruntat aseară ploaia rece de toamnă într-un eveniment de comemorare a tragicului accident din clubul bucureștean Colectiv din urmă cu patru ani, soldat cu zeci de morți după ce a luat foc.
Clujenii care au comemorat tragicul incendiu s-au adunat aseară la Monumentul Memorandiștilor, pe semipietonala Eroilor, unde au aprins candele cu care au format numele clubului, ”Colectiv”, și au purtat pancarte cu numele victimelor.

Un eveniment similar a avut loc aseară în Capitală, unde manifestanții au parcurs traseul din piața Unirii până la clubul Colectiv, purtând flori albe și lumânări – presa relatează că aici au fost prezente 800 de persoane. Comemorări au avut loc și în Iași și Sibiu, Galați, Timișoara și Brașov.

Amintim, cea mai mare tragedie de după Revoluție, în România, a avut loc în clubul bucureștean Colectiv în urmă cu patru ani, când la un concert al trupei Goodbye to Gravity incinta a luat foc și zeci de persoane, au murit în incendiu ori ca urmare a arsurilor suferite. 27 de tineri au murit atunci în incendiu iar alți 146 au fost răniți și transportați de urgență la spitale. În săptămânile care au urmat alți 37 de răniți au decedat ca urmare a arsurilor suferite. Bilanțul s-a ridicat la 65 de morți.

#Colectiv #4ani

Publicată de Umbrela Anticorupție Cluj pe Miercuri, 30 octombrie 2019

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare