Închide

A venit prima ninsoare din sezon la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 31, 2019 0 805

A venit prima ninsoare din sezon la Cluj, în această noapte în zona de munte.
Stațiunea de schi Băișoara din zona de munte a Clujului a fost acoperită de ninsoare noaptea trecută, prima dată în acest sezon. Meteorologul Narcis Maier, șeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meteorologic Transilvania Nord, spune că toată zona de munte a Clujului a fost acoperită de zăpadă. ”A nins cam în toată zona montană, de la 1000 metri altitudine în sus a nins cam peste tot, s-a depus strat de zăpadă în toată zona montană, 2-3 cm la altitudine până la 1.500 metri și 11-12 cm la altitudinile mai mari. Avem la Băișoara 6 centimetri, la Vlădeasa la 1.400  metri altudine – 11 centimetri, pe creastă la 1800 metri avem 7 cm”.

Maier spune că ninsorile în această perioadă sunt destul de obișnuite dar că acestea nu durează mai ales că meteorologii se așteaptă la o încălzire a vremii în următoarea perioadă. ”E destul de obișnuit să avem câte o ninsoare și la începutul și la sfârșitul lui octombrie. Dar acum temperaturile sunt apropiate de normele climatologice. Neobișnuit a fost zilele trecute, am avut 10-12 grade peste normele perioadei. În august a fost o ninsoare la munte, au fost ani consecutivi în care am avut la sfârșitul lui august ninsori la munte, dar au fost fulguieli, nu s-a depus strat de zăpadă, și doar la 1800 metri altitudine, pe creste”.

În următoarea perioadă meteorologii anunță o încălzire a vremii, chiar începând cu acest sfârșit de săptămână. ”Ar trebui ca în câteva zile zăpada aceasta să dispară deoarece ne așteptăm la o încălzire din acest weekend destul de însemnată, cu 6-7 grade peste normele climatologice. Stratul acesta de zăpadă, care e destul de subțire și umed, va dispărea. Pasager pe creste ar mai fi un episod prin 6-7 noiembrie. Oricum de aici înainte la peste 1500 metri aproape fiecare episod de precipitații poate fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, deja la altitudinea respectivă temperaturile sunt în jurul valorii de 0 grade. Deocamdată nu se întrevede strat de zăpadă în zona de munte”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare