Închide

Timbrul de mediu, oficial eliminat. Pot cere restituirea timbrului de mediu dacă am plătit?

ActualitateSocial by Actual de Cluj - ian. 09, 2017 0 613

Pot cere restituirea timbrului de mediu dacă am plătit? Ce precizeaza legea adoptată în 06.01.2017 prin care se elimină timbrul de mediu:

„Art. XII. – Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 119 din 4 martie 2013, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.”

Legea nu precizează nimic.  Puteți, așadar, să obțineți o hotărâre judecătorească și să solicitați restituirea sumei plătite plus dobânda legală.

Efectele eliminării timbrului de mediu

Eliminarea timbrului de mediu, cel mai probabil de la 1 februarie, îi bucură pe cei care vor să-şi cumpere o maşină, dar care nu au bani de una nouă. Renunţarea la această taxă va avea însă şi efecte negative, spun
analiştii. Adică, va creşte numărul maşinilor vechi înmatriculate. Guvernul caută deja soluţii pentru a înlocui timbrul de mediu, una dintre cele 102 taxe eliminate de Parlament. Acest lucru nu înseamnă decât că o nouă taxă ar urma să fie introdusă în 2017.

Avocat Marius Coltuc

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu