Închide

VIDEO Testată la două zile de la inaugurare, minunea de lângă Cluj e doar o „cioară vopsită”. Ce spune primarul din Baciu

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 25, 2016 0 981

„Astăzi apa a curs pentru prima dată în satul Suceagu”, a spus luni deputatul PSD Cornel Itu după ce a participat alături de primarul Ioan Mureșan, tot PSD, din comuna Baciu de lângă Cluj-Napoca la inaugurarea unei cișmele cu apă în satul cu pricina, sat care nu are apă curentă, nici școală cu apă potabilă. PNL Cluj i-a acuzat pe cei doi că sunt disperați să nu piardă alegerile și că au ajuns să inaugureze cișmele într-un sat unde doar școala are apă, însă nu și potabilă. În schimb, primarul din Baciu, Ioan Mureșan spune că apa a fost oprită ca urma a presiunilor PNL, dar că în scurt timp, conform unor negocieri cu Compania de Apă Someș, cișmeaua va fi repornită.

„Minunea se pare ca a tinut doar trei zile…”, scrie consilierul local PNL, Ioan Bîldea, care a testat miercuri pompa minune, inaugurată la începul săptămânii. Dacă luni apa curgea pentru locuitorii din comună, astăzi…nu mai picura măcar un  strop de la cișmeaua vopsită în albastru.

Satul Sugeagu din comuna Baciu n-are apă curentă. Despre apa de la cișmea, primarul din comună Ioan Mureșan a spus că e o sursă de apă potabilă pentru locuitorii din comună, gratuită, pentru care plătește primăria. Și foarte utilă locuitorilor din sat care sunt săraci.

DETALII AICI:

Minunea de lângă Cluj dintr-un sat fără apă curentă marcată “cu sânge” pe Facebook

Școala și recent deschisul Spital de Recuperare Polaris din satul Suceagu sunt racordate la magistrala de apă a Companiei de Apă Someș, prin bazine de captare a apei amenajate în zonă. Cel puțin asta spun oamenii din comună.

Sătenii din Suceag afirmă însă că nu beau apă de la școală deoarece nu este potabilă. Când s-a inaugurat cișmeaua, oamenii i-au invitat pe primar și pe deputatul Itu, nu doar să dea drumul la apă ci să și bea.

Niciunul nu a făcut-o.

Acum, aceeași săteni spun că nu știu de ce apa nu mai curge la cișmea. Dar nici n-au băut apă când aceasta a curs de la cișmea pentru că sunt convinși că nu e tratată corespunzător. În schimb, după inaugurarea cișmelei s-au spălat țoale și covoare de către riverani din zonă. Nici cei de la PNL spun că n-au avut curaj să bea apă de la cișmeaua albastră.

13240108_1000038706717939_4656090689826283706_n

 

Ce spune primarul despre apa de la cișmea

Primarul din Baciu, Ioan Mureșan, acuză adversarii politici (pe cei de la PNL) că au făcut presiuni la Compania de Apă Someș care a oprit apa la noul punct de alimentare cu apă, inaugurat luni în Suceagu. „Am clarificat situația la Compania de Apă Someș și în cel mult 2-3 zile apa va curge din nou în Suceagu. Procesul de introducere a apei și de racordare merge înainte precum era prevăzut, acum sunt peste 13 km de conducte introduse. Mulțumim adversarilor politici, că le reamintesc cetățenilor din Baciu că timp de 22 de ani ei nu au fost capabili să facă nici macar o cișmea publică în satele Baciului”, a spus Mureșan.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare