Închide

Test gratuit de depistare a cancerului de col uterin la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - aug. 01, 2019 0 248

Test gratuit de depistare a cancerului de col uterin la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj.

Campania cu teste gratuite Babeș-Papanicolau se adresează tuturor femeilor cu vârsta peste 25 de ani, care au domiciliul în județul Cluj, indiferent dacă sunt sau nu asigurate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. „Medicii unității sanitare recomandă tuturor femeilor să profite de această oportunitate și să apeleze la metodele de prevenție și diagnosticare precoce, cu atât mai mult cu cât testul este gratuit. Metoda Babeș-Papanicolau, împreună cu controlul de rutină, sunt cele mai importante și eficiente investigații ginecologice pe care doamnele trebuie să le efectueze pentru a se asigura că viața nu le este pusă în pericol. Această analiză este nedureroasă și identifică, de timpuriu, celulele cu potențial malign din colul uterin, chiar înainte ca ele să ajungă într-un stadiu avansat în care nu se mai poate interveni”, explică reprezentanții spitalului clujean.

Testele se fac de luni până vineri între orele 8 și 18 iar recoltarea de probe se face în toate cabinetele de ginecologie ale Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, de pe strada Moților 19, pe baza formularului special, eliberat de medicul de familie.

Specialiștii amintesc că astfel de teste, efectuate regulat, pot reduce semnificativ, în peste 90% din cazuri, riscul apariției unui cancer invaziv de col uterin.

Pentru informații suplimentare, persoanele interesate pot apela numerele de telefon 0264/599226 și 0364/131177 sau se pot prezenta la sediul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, fostul Centru de Diagnostic și Tratament, situat pe Calea Moților 19.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare