Închide

500.000 de lei pentru achiziționarea unui echipament radiologic modern de mamografie

ActualitateAdministrațieSănătate by Actual de Cluj - iul. 31, 2019 0 114

Spitalul Clinic CF din Cluj va fi dotat cu un echipament medical ultramodern, respectiv o instalație radiologică digitală de mamografie, investiție pentru care Consiliul Județean a alocat 500.000 de lei.

Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat procedura de achiziție se află în plină desfășurare, și că aparatul ar urma să intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. „Un act medical de calitate necesită o infrastructură adecvată, precum și aparate și echipamente de ultimă generație care să identifice cu acuratețe afecțiunile ce pot pune în pericol viețile pacienților. Mai mult decât atât, investiția forului administrativ județean va permite oferirea celor mai moderne și eficiente metode de imagistică radiologică, de care vor beneficia toți cei care apelează la serviciile acestui spital”, a transmis președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Necesitatea investiției a fost justificată de faptul că instalația radiologică convențională de mamografie cu sistem de detecție ecran-film care există în prezent în cadrul Laboratorului și care deservește toate secțiile spitalului, răspunzând atât pentru solicitările interne cât și pentru pacienții cu bilet de trimitere, este veche și prezintă un grad avansat de uzură. Totodată, utilitatea instalației radiologice digitale de mamografie cu tomosinteză ce urmează a fi achiziționată este cu atât mai mare cu cât aceasta va contribui la crearea condițiilor optime de desfășurare a actului medical și va putea răspunde numeroaselor solicitări provenite de la pacienții oncologici care necesită o imagistică de înaltă calitate. Nu în ultimul rând, printre avantajele achiziționării instalației radiologice digitale de mamografie se numără atât calitatea superioară a imaginilor radiologice digitale, cât și participarea la programele de screening mamar în care nu se acceptă mamografe convenționale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu