Închide

Teren pregătit pentru un nou proiect imobiliar: se demolează fosta fabrică Napochim din oraş

EconomieTop News by Kristina Reştea - mai 26, 2016 0 2347

Compania cu activitate imobiliară desprinsă din societatea producătoare de mase plastice a hotărât demolarea clădirilor pe care le deţine pe strada Someşului. Adică în apropiere de centrul oraşului şi într-o zonă care în ultimii ani s-a transformat în punct de atracţie pentru dezvoltatorii imobiliari. Reprezentanţii companiei anunţaseră de ceva vreme intenţia de a construi aici un ansamblu imobiliar.

Astfel, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Napochim Imobiliare a aprobat în întrunirea de marţi demolarea clădirilor deţinute pe strada Someşului 34, se arată într-un raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Napochim mai are un sediu pe strada Luncii, însă platforma din apropierea centrului oraşului se pregăteşte să fie eliberată. Este vorba de mai multe hale şi platforme din incinta fostei fabrici de pe strada Someşului. Mai precis:

 

proprietati napochim

 

Acţionarii companiei îşi pregătesc şi bugetul. Astfel, în aceeaşi şedinţă s-a aprobat şi accesarea unui credit în valoare maximă de 8 milioane de lei de la societatea Ax Perpetuum Impex, acţionar majoritar al Napochim Imobiliare.

Planurile imobiliare au fost detaliate încă de vara trecută (în august), când Napochim Imobiliare s-a listat la bursa AeRO (Alternative Exchange Romania), bursa destinată firmelor mici și mijlocii cu potențial de creștere.

Reprezentanţii companiei anunţau că vor să construiască un ansamblu imobiliar de 214 apartamente construit în parte cu bani de pe piața bursieră: Napochim Imobiliare SA s-a înființat în aprilie 2015 ca urmare a divizării Napochim SA, pentru ca, pe terenul de 8.000 de metri pătrați aflat în proprietatea sa și evaluat în 2014 la 9 milioane de euro, să intre în afaceri imobiliare. “Zona în care se află terenul este considerată zona zero a oraşului”, spuneau reprezentanții societății, care adăugau că terenul e în vecinătatea unor proiecte de clădiri rezidențiale și de birouri în dezvoltare, iar un Planul Urbanistic Zonal aprobat aici prevedea construirea de clădiri cu un regim de înălțime de până la 20 de etaje. Menţionăm însă că PUZ-urile aprobate înainte de intrarea în vigoare a noului Plan Urbanistic General (decembrie 2014) îşi pierd termenul de valabilitate în această vară (mai precis peste o lună, în 22 iunie), iar noul PUG prevede în această zonă indici de construire mult mai „cuminţi”.

Napochim a lansat chiar un concurs pentru “Reabilitarea platformei industriale Napochim”, iar la început de  2013 biroul de proiectare Arhimar anunţa că proiectul propus de echipa proprie a fost desemnat câştigător al marelui premiu. Soluţia propusă avea în vedere reglementările noului PUG şi propunea un ansamblu de şase etaje, dar, potrivit reprezentanţilor Arhimar, colaborarea cu Napochim nu s-a mai concretizat.

Varianta Arhimar:

napochim var arhimar

Sursa imagine: Arhimar

Zona din spatele Pieţei Mihai Viteazu a devenit una extrem de populară pe piaţa imobiliară, cu o serie de proiecte recent construite sau aflate acum în lucru. Printre acestea: ansamblul Platinia construit de Vasile Puşcaş, clădirea de 12 etaje a ImoInvest (cu PUZ-ul său controversat) şi apoi cea aflată în lucru printr-un proiect unde asociat e senatorul Alin Tişe sau fosta platformă a fabricii Flacăra, transformată acum în sediu pentru iQuest

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.