Închide

Începe șantierul la centura de sud a celei mai mari comune din România

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 26, 2016 0 610

Noua șosea de centură din comuna de lângă Cluj, Florești, unde s-au construit blocuri masiv în ultimii ani și unde traficul la ore de vârs e infernal, va intra în șantier. Primăria a semnat documentele de predare a amplasamentului construtorului de la Diferit și a dat ordinul de incepere a drumului de peste 2,6 kilometri plus încă 2 kilometri de bretele, ocolitoare menită să degreveze șoseaua europeană, în prezent singura cale de rulare folosită pentru a accesa municipiul Cluj-Napoca de către locuitorii din comună.

Potrivit unui anunț făcut de primăria Florești, în 25 mai s-au semnat documentele de predare a amplasamentului centurii de ocolire sud cu constructorul Diferit, alături de deținătorii de utilități publice (Electrica Distribuție, E.ON, Compania de Apă Someș SA, TELEKOM) de pe traseul viitorul drum de legătură cu municipiul Cluj-Napoca.

Ce alternativă pregătesc autoritățile la șoseaua din Cluj mai aglomerată ca ruta București-Otopeni

„Pentru realizarea Centurii Sud vor avea loc un număr de 15 expropieri, iar evaluările au fost deja realizate. Pe amplasamentul Centurii și căile diacente de comunicație au fost deja amplasate semnele de avertizare rutieră privind desfășurarea de lucrări. Executantul a adus deja în zonă utilaje, urmând și amplasarea unei stații de asfalt în zonă și lucrându-se deja pe traiectul viitoarei șosele. Lucrările vor începe efectiv cu cele două “bretele” spre DN1 (din zona Polus, respectiv Metro)”, a anunțat primăria din Florești.

Instituția a mai menționat că zilele următoare vor începe și plățile către persoanele expropriate.

Noua șosea va fi realizată de la zero, nefiind vorba de modernizarea unor căi actuale de comunicație. Investiția este susținută de la bugetul local, dintr-un cedit  de peste 47 de milioane lei pe care primăria Florești l-a contractat pentru investițiile de interes local. Contractul cu Diferit pentru realizarea drumului a fost semnat la valoarea de 28,4 milioane de lei. Termenul de realizare este de 6 luni.

Cine va lega Floreștiul de Cluj printr-un nou drum menit să degreveze șoseaua europeană

Amplasamentul centurii se suprapune în unele zone cu aliniamemntul unor drumuri comunale. Drumul, care va avea și iluminat public, va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele). Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare